3 verborgen Android functionaliteiten die jij nog niet kende

Android blijft een zeer populair platform. Het voordeel van Android is dat het niet gebonden is aan 1 merk telefoon (zoals bij de iOS het geval is). Veel verschillende fabrikanten maken gebruik van Android, wel hebben veel fabrikanten dan hun eigen ‘skin’ of bepaalde functionaliteiten toegevoegd aan het platform, maar in de basis blijft het Android. In het bericht van vandaag 3 verborgen functionaliteiten van het populaire besturingssysteem. Zoek je een voordelige hollandsnieuwe aanbieding? Dan kunnen wij je daar uiteraard ook mee helpen.

Download de kaarten op Google Maps

Je kent het wel: je bent verdwaald. Misschien na een avondje op stap met je vrienden of je kunt de weg niet vinden naar een belangrijke afspraak waar je op tijd moet zijn. Natuurlijk kun je dan gebruik maken van Google Maps. Maar wat nu als je geen data hebt, bijvoorbeeld omdat je geen bereik hebt of omdat je de rekening niet op tijd hebt betaald. In dat geval is het handig als je de kaarten al op je telefoon aanwezig hebt. Je moet hier echter wel van te voren aan denken, maar je zou bijvoorbeeld heel Nederland kunnen downloaden naar je telefoon of tablet. Zo hoef je nooit meer te verdwalen! En als je smartphone kapot is, kun je de data gewoon weer herstellen op een nieuw toestel.

Telefoon verloren

Je telefoon kwijt zijn is echt heel vervelend, dat moge duidelijk zijn. Maar stel nu dat je de telefoon in de trein vergeten bent en iemand heeft hem gevonden. Vaak kan deze persoon je dan niet vinden, omdat ze niet kunnen inloggen in je telefoon zonder het wachtwoord. In dat geval is het prettig als op het homescherm een alternatief telefoonnummer of e-mailadres zichtbaar is waar ze contant mee kunnen opnemen, zodat jij je telefoon weer terug krijgt. Er is een functionaliteit in Android om dit in te stellen. Je kunt het vinden in: Settings > Security > Owner info. Hier kun je een alternatief telefoonnummer invullen of een e-mailadres dat standaard op het homescherm zichtbaar is. Je zult hier heel blij mee zijn als je ooit je telefoon verliest!

Volume beltoon uitzetten zonder op te nemen

Stel je wordt gebeld door iemand en jet beltoon gaat af, maar je zit in een belangrijke vergadering of in de klas. Natuurlijk kun je opnemen en direct weer ophangen om het geluid te verminderen, maar dan denk de gene aan de andere kant van de lijn vast dat er wat misgaat en belt opnieuw. In plaats daarvan kun je op de volume knop naar beneden drukken om het geluid uit te zetten. Je kunt vervolgens op je eigen tempo terugbellen wanneer je wel tijd hebt.

Bekijk ook onderstaande video met deze en nog andere tips:

Bron: https://www.youtube.com/watch?v=8mKTiD02v3M