Tegenwoordig moet alles sneller en beter. Alhoewel dat natuurlijk een goede ontwikkeling is, is het niet voor iedereen noodzakelijk. Laten we het eens hebben over de internet snelheid op een mobiele telefoon. Sinds enige tijd is er 4G beschikbaar waarmee je een stuk sneller kunt internetten. Maar zeker niet iedereen hoeft hiervan gebruik te maken. Door te kiezen voor iets langzamer internet, kan er wat bespaard worden op de kosten.

3g internet

3G is in veel gevallen snel genoeg

Voor de gemiddelde gebruiker is het meer dan snel genoeg om voor 3G internet te kiezen. Dit ondersteunt namelijk tot 10 Mbps. Alhoewel dat meestal niet gehaald wordt, is het meer dan snel genoeg voor de gemiddelde Sim Only gebruiker. Met dit internet kun je gemakkelijk e-mail controleren, Facebook updaten en natuurlijk berichten sturen via diverse applicaties. Ook kun je met Ben buitenland ook buiten Nederland gebruik maken van je mobiele internet. Wanneer je een video bekijkt via het internet, zal deze vaak in een iets lagere kwaliteit zijn maar dat verschil is op een vrij klein scherm als een smartphone niet zo heel erg zichtbaar in de meeste gevallen. Vergelijk je sim only abonnement via onze website.

Je betaald doorgaans minder

Alhoewel 4G een hogere snelheid kan behalen, is in de meeste gevallen ook duurder. Sommige providers bieden dit standaard aan, maar bij veel goedkopere providers is het een extra dienst. Dit scheelt vaak enkele euro’s per maand, maar dat kan toch flink oplopen over de jaren heen. De kans is ook nog eens aanwezig dat wanneer je een ouder toestel hebt, deze ook helemaal geen 4G ondersteund. Je hebt er in dat geval dus niets aan. Je verbruikt ook nog eens minder batterij op je telefoon.

Op veel plekken is WIFI

Als je veel thuis bent of op kantoor, dan kan je telefoon vaak gebruik maken van het beschikbare WIFI netwerk. Zo bespaar je niet alleen data, maar je maakt ook nog eens van een snel netwerk gebruik. 4G is absoluut een goed netwerk wat diverse voordelen biedt, maar in veel gevallen moet er extra voor betaald worden. Als je dit het waard vindt, dan is het absoluut een goed idee om hier geld aan uit te geven, maar ook met wat ouder 3G netwerk kun je ook nog heel behoorlijk uit de voeten.

Voor het laatst ge-update op