4G verbinding delen met laptop

Er is tegenwoordig bijna niemand meer die geen mobiele telefoon in zijn of haar bezit heeft. Iedereen lijkt er de hele dag mee bezig te zijn. Bellen doen we steeds minder, de meeste communicatie gaat via social media & Whatsapp. Daarnaast is het steeds populairder om vanaf afstand te werken. Mensen kiezen voor Simyo overstappen naar prepaid om kosten te besparen.

Er zijn veel  werkgevers die medewerkers de mogelijkheid bieden om vanaf afstand hun werkzaamheden uit te voeren. Soms wordt dat vanaf thuis gedaan, maar door de nieuwe technologieën is het natuurlijk ook mogelijk omdat vanaf een andere locatie te doen. Bijvoorbeeld in het park of in een bar.

Mobiel internet

Soms wordt er gedacht dat je voor het op afstand werken met je laptop een speciaal abonnement nodig hebt. Dat is een optie, je kunt bijvoorbeeld een ‘Dongle’ kopen die via een USD verbinding een connectie maakt met het internet. Maar aangezien vrijwel iedereen tegenwoordig gebruik maakt van mobiel internet, kun je daar ook eenvoudig gebruik van maken op je laptop. Dit heet ook wel een hotspot.

Het komt er in feite op neer dat je een soort van router van je telefoon maakt. Je mobiele telefoon maakt via 4G connectie met het internet en deelt dit met je laptop via WIFI. Zo creëer je dus een soort mini netwerk tussen het 4G, je telefoon en je laptop. Je telefoon fungeert als een tussenstation. Het is super handig en heel erg gemakkelijk om op te zetten. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en weten dus niet dat ze op de mooiste plekken een middagje kunnen gaan werken. Het geeft zoveel mogelijkheden!

Zo werkt het op een iPhone

We willen in dit bericht uitleggen hoe je dit kunt instellen op een iPhone, op een Android toestel werkt het op een vergelijkbare manier.

Ga naar Instellingen en zorg er ten eerste voor dat Mobiel internet is ingeschakeld. We willen namelijk het mobiele internet delen via WIFI en dan moet het mobiel internet natuurlijk wel zijn ingeschakeld.

Ga daarna naar Instellingen en kies Persoonlijke hotspot schakel de hotspot in. In dit menu wordt er een wachtwoord weergegeven, dat is het WIFI wachtwoord wat je straks nodig hebt om met je laptop (of tablet) in te loggen op het WIFI netwerk van je telefoon.

Je bent nu klaar om in te loggen. Pak je laptop erbij en open de WIFI verbinding, bij een Windows computer kun je dat openen door op het WIFI logo rechts onderin te klikken. Je ziet nu als het goed is een nieuw netwerk met de naam van je telefoon staan. Daar kun je op inloggen met het wachtwoord uit het menu Persoonlijke hotspot op je iPhone.

Nu ben je verbonden met het internet en gebruik je in feite je mobiele bundel op je laptop. Wat wel belangrijk is om te onthouden is dat je de databundel op je telefoon wel in de gaten moet houden. Heb je een onbeperkt internet bundel, dan heb je nergens rekening mee te houden. Maar ga je bijvoorbeeld veel HD filmpjes bekijken op je laptop of grote bestanden versturen of downloaden, dan kan de data redelijk snel gaan. Als je klaar bent met werk op je laptop raden we je aan om de persoonlijke hotspot functie op je iPhone weer uit te zetten, het kost namelijk vrij veel batterij.