50% smartphone gebruikers heeft beveiligingssoftware op smartphone

Het is bij veel mensen inmiddels wel bekend dat je een computer of laptop moet beveiligen tegen indringers en virsussen met beveiligingssoftware. Vrijwel alle computers zijn dan ook voorzien van dergelijke software. Uit de Cybersecuritymonitor 2018 van het CBS blijkt dat dit bij smartphones veel minder het geval is.

Ongeveer 25% van de ondervraagden geeft aan dat er helemaal geen beveiligingssoftware op hun smartphone is geïnstalleerd. Ook zegt 25% dat ze geen enkel idee hebben. De overige 50% heeft dit wel op de telefoon staan.

Zorgwekkend

Nu mobiele telefoon is in de loop van de jaren natuurlijk alsmaar populairder geworden. En het lijkt er op dat deze stijging in populariteit nog wel eventjes door zal gaan. Telefoons worden steeds gebruiksvriendelijker en sneller en sommige mensen doen echt alles op hun telefoon. Van televisie kijken tot contact onderhouden met familie & vrienden. Ook worden de batterijen die in telefoons gebruikt worden steeds beter en houden het langer vol, waardoor het steeds meer een laptop in je zak aan het worden is.

Veel mensen doen ook gevoelige zaken zoals online betalingen via hun smartphone, dus het is zeker zorgwekkend dat op zijn minst 25% van de ondervraagden geen beveiliging op de telefoon heeft staan. Hier zou zeker meer aandacht voor moeten komen. Op een computer of laptop installeren de meeste mensen direct antivirus software, maar op een smartphone is dit op 1 of andere manier dus nog niet zo duidelijk. Er zijn voor zowel iOS als Android diverse goede beveiligingsprogramma’s beschikbaar in de App-Store of Google Play store.

Is jouw telefoon al beveiligd tegen indringers? Controleer dat dan snel en neem maatregelen als dit niet het geval is. Via onze website kun je bijvoorbeeld Lebara unlimited afsluiten.