70% Nederlanders koopt kerstcadeaus via mobiele telefoon

nov 16, 2019

kerstaankopen via mobielHet zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar de kerst zit er weer aan te komen. Een ware gekte op het gebied van winkelen natuurlijk, want iedereen wil zijn vrienden, familie en geliefde een leuk cadeau geven voor onder de boom.

Op televisie, radio en sociale media adverteren bedrijven zakelijk met de leukste en beste aanbiedingen van het jaar. Alhoewel de winkelcentra overlopen, shoppen veel Nederlanders natuurlijk ook online. En tegenwoordig doen we dit steeds vaker via onze mobiele telefoon. Logisch ook natuurlijk, omdat de telefoon altijd beschikbaar is in je broekzak.

Uit recent onderzoek dat is uitgevoerd door in opdracht van Mastercard is uitgevoerd door Innofact blijkt dat 70% van de Nederlanders online aankopen voor de kerst aanschaft via de mobiele telefoon doet. Ook blijkt dat Nederlanders deze aankopen het liefst thuis doen op doordeweekse dagen tussen 17:00 – 21:00 uur. Opvallend is dat er volgens het onderzoek in het weekend minder aankopen via de mobiele telefoon gedaan worden.

Online aankopen kan veel tijd besparen

De mobiele telefoon is natuurlijk door de jaren heen steeds populairder geworden. Als je tegenwoordig een ritje met de trein maakt, dan zit vrijwel iedereen naar zijn telefoon te kijken. Vroeger was dit wel anders. Als je online aankopen via je smartphone doet, kun je gewoon heel erg veel tijd besparen.

Denk maar eens aan dat ritje met de trein. Als je toch niets zit te doen in de trein, kun je net zo goed even wat aankopen voor de kerst doen, toch? Betalen gaat tegenwoordig ook heel eenvoudig via een applicatie, dus ook daar zijn geen problemen mee. De bezorging kan nog wel eens een probleem zijn omdat je misschien niet thuis bent wanneer de bezorger langskomt. Toch zijn hier ook oplossingen voor. Zo bieden bepaalde online platformen de mogelijkheid om later op de avond een bezorging af te laten leveren, vaak wel tegen betaling. Maar als je snel iets nodig hebt, dan kan het alsnog een hoop geld schelen. Als je naar de stad zou moeten kost dit ten eerste veel tijd en je maakt vaak kosten voor de auto te nemen of het openbaar vervoer.

Al met al vinden wij het niet zo vreemd dat steeds meer mensen hun online kerstaankopen via een mobiele telefoon doen, het is namelijk enorm makkelijk! Wil je volgend jaar wat meer geld overhouden voor je kerstaankopen? Dan kun je maar beter zo snel mogelijk starten met besparen, via onze website vergelijk je de beste deals!