Abonnement met telefoon of een los abonnement?

In de laatste 20 jaar zijn we uitgegroeid tot een enorme maatschappij. Die is gedreven op informatie. We willen zo veel mogelijk informatie consumeren, in zo kort mogelijke tijd. De mobiele telefoon is een apparaat dat hier enorm aan heeft bijgedragen. Doordat we internet op onze mobiele telefoon bundels hebben, kunnen we de informatie altijd en overal consumeren. Deze trend zet zich steeds verder door met snellere telefoons, grotere databundels en social media dat een groot deel van onze vrije tijd vereist.

telefoonsMobiele telefoons worden steeds sneller. We zijn ook bereid om er meer geld aan uit te geven. Het is immers een groot deel van ons leven. Sommige mensen hebben een abonnement, andere maken gebruik van de telefoon via zogenaamde Prepaid tegoeden. Dit is een keus die vaak gemaakt moet worden bij de aanschaf. Toch heeft het grootste gedeelte van de bevolking een abonnement. Dit omdat de kosten voor het bellen, en het gebruik van internet, een stuk lager zijn dan via prepaid. Tel daarbij op dat je vaak een mobiele telefoon kado krijgt bij het afsluiten van een abonnement. En de reden is direct bekend. Er zijn grofweg 2 abonnementsvormen te noemen op  de mobiele markt. Vast contracten in combinatie met een telefoon. En telefoon abonnement, waarbij je alleen de telefoonkosten betaald en niet de telefoon.

Combinatie abonnement

Bij deze vorm krijg je een abonnement op het telefoonnetwerk met daarbij een “gratis” telefoon. Ik zet gratis even tussen haakjes, omdat je de telefoon eigenlijk zelf betaald. Zie het als een afbetalingsregeling. Je krijgt de telefoon mee als je het abonnement afsluiten. De kosten hiervoor zitten verwerkt in je abonnement. Deze vorm is erg populair omdat je op deze manier de nieuwste telefoons in je bezit kunt hebben, zonder dat het je heel veel geld kost. Deze vorm van abonnementen is meestal voor een periode van 12 of 24 maanden. Langer kan ook. Maar korter dan 1 jaar is zeer ongebruikelijk. Vrijwel alle aanbieders hebben deze combinatie abonnementen beschikbaar. Wil jij het nieuwste model telefoon tot je beschikking hebben? Dan is een combinatie abonnement zeker geschikt voor je. Heb jij nog een goed werkende telefoon, en wil je per maand wat geld besparen? Lees dan verder over abonnementen..

Abonnementsvorm

De naam zegt het eigenlijk al. Bij een abonnement krijg je alleen een sim kaart. Jouw toegang tot het mobiele netwerk dus. Je krijgt een bundel met telefoon minuten, en optioneel een databundel voor het gebruik van data. Deze abonnementsvorm is zeer geschikt voor mensen die nergens vast aan willen zitten. Je kunt namelijk vaak maandelijks opzeggen. Je kunt er ook voor kiezen om een jaarlijks contract te nemen, en zo nog iets meer te besparen. Doordat je niet betaald voor een mobiele telefoon, is het maandbedrag een stuk lager. Zoals je in het vorige stukje kon lezen, is de telefoon vaak helemaal niet “gratis” bij een combinatie abonnement. Je betaald hem uiteindelijk altijd zelf.

Als je een smartphone hebt, is het een goed idee om bij het abonnement nog een databundel af te sluiten. Je krijgt dan naast een telefoonnummer toegang tot het internet. Je kunt dan gebruik maken van alle apps die beschikbaar zijn, internetten en alles delen met je vrienden via Facebook. Heb jij geen smartphone en wil je gewoon goedkoop bellen? Dan is een databundel uiteraard niet noodzakelijk. Je bent met een sim only mobiel telefoonabonnement gewoon erg voordelig uit! Ook als je opzoek bent naar een onbeperkt internet.

Bijkomend voordeel is dat je ook niet gebonden bent aan een telefoon. Als jij besluit om een nieuwe telefoon te nemen, dan betaal je niet nog voor het vorige model dat je op afbetaling had. Tel daarbij op dat je maandelijks kunt opzeggen, en je zou wel gek zijn om het niet te doen.

Conclusie

Als jij geld wilt besparen op je mobiele kosten, dan is een mobiele telefoon abonnement een betere keuze. Je bent niet afhankelijk van een telefoon. Je kunt iedere maand opzeggen. En je belt een stuk voordeliger. Wij nemen een voordelig abonnement, ben jij er al uit?