Abonnement voor kinderen afsluiten

Veel kinderen hebben tegenwoordig een eigen telefoon. Al vanaf jonge leeftijd willen kinderen graag een telefoon om met hun vrienden te bellen en te chatten.

Ouders gaan hier vaak mee akkoord omdat het ook betekent dat de kinderen voor hen bereikbaar zijn. Met het nemen van deze beslissing komt echter ook de vraag welk telefoonabonnement je het beste voor je kind kunt afsluiten. Is Simyo buitenland mogelijk een optie.

Meestal geven we kinderen niet het allerduurste toestel omdat zij nog moeten leren hoe ze correct met een telefoon omgaan. Een minder duur toestel kan je makkelijk los kopen.

Een telefoon abonnement voor kinderen afsluiten is dan vaak de beste optie. Waarom dit zo is en welke eigenschappen een telefoonabonnement voor kinderen moet hebben lees je hier. In de vakantieperiode is het helemaal belangrijk.

Nadelen van een prepaid simkaart

De eerste ingeving van ouders die bellen voor hun kind mogelijk willen maken zal zijn om een prepaid simkaart voor hen te kopen. Hier kan je geld opzetten waardoor de kosten die kinderen maken met hun telefoon gelimiteerd kunnen blijven.

Zelfs als het tegoed op de kaart op is kan jij nog altijd naar je kinderen bellen. Het probleem is echter dat zij op deze momenten niet naar jou kunnen bellen als er iets aan de hand is.

Bovendien is het de vraag hoeveel tegoed je op de telefoon van je kinderen wilt zetten. Als dit bijvoorbeeld een tientje per week is dan ben je veel goedkoper uit wanneer je besluit om een sim only abonnement af te sluiten. Bovendien kan je kind dan wel ten alle tijden bellen.

Kosten beperken

Het belangrijkste bij het afsluiten van een abonnement voor kinderen is de kosten zoveel mogelijk beperken. Je wilt immers niet dat je aan het einde van de maand een rekening van meer dan honderd euro op de deurmat krijgt omdat je kind uren aan een stuk met een vriend of vriendin heeft zitten bellen.

De hoge kosten worden vooral veroorzaakt wanneer buiten de bundel van belminuten gebeld wordt. Het tarief voor bellen per minuut gaat dan sterk omhoog. Dit geldt ook voor het internetgebruik buiten de bundel.

Wellicht een goede optie is om te kiezen voor een telefoon abonnement met onbeperkt bellen. Of een provider die toestaat om de belbundel op ieder moment uit te breiden.

Kiezen voor onbeperkt internet abonnement

De ontdekking die je als ouder al snel zult maken als je kind voor het eerst een mobiele telefoon heeft is dat de jonge generatie vrijwel niet meer van bellen gebruikmaakt.

Zij gebruiken het internet om met elkaar te chatten via apps als Whatsapp en Facebook Messenger. Met dezelfde apps kunnen zij ook met elkaar bellen. Bij het zoeken naar een geschikt telefoon abonnement voor kinderen is het daarom slim om te gaan voor een optie met onbeperkt internet.

Ook de abonnementen waarbij na het bereiken van de datalimiet de snelheid van het internet omlaag gaat zijn een goede optie. Hier betaal je namelijk geen extra kosten wanneer je kind de maximale MB’s aan data heeft verbruikt in de maand.