Abonnementen online vergelijken

Wanneer je zoveel mogelijk geld op je telefoonkosten wilt besparen, dan moet je verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. Je zal dan al snel tot de ontdekking komen dat een sim only abonnement veel goedkoper is dan de contracten waarmee je ook een nieuwe mobiele telefoon afneemt.

Echter ook tussen de diverse opties van abonnementen zitten nog veel prijsverschillen. Deze kan je het beste online vergelijken. Wellicht is een Tele2 maandelijks opzegbaar abonnement wel een optie. Op het internet kan je namelijk websites vinden die je in staat stellen om een abonnement te vinden die perfect aansluit bij jouw persoonlijke wensen. In dit artikel gaan we je meer vertellen over sim only abonnementen online vergelijken.

Vergelijkingswebsites

Voor het vergelijken van sim only abonnementen zijn verschillende websites online te vinden (op onze website kun je dit doen!). De beste vergelijkingswebsites hebben een database aangemaakt van alle eigenschappen die de abonnementen onderscheiden en maken het voor jou als gebruiker zo makkelijk mogelijk om een overzicht te krijgen tussen de verschillende opties.

Heb je eenmaal een provider van sim only abonnementen gevonden die perfect bij je past, dan kan je een button klikken die je direct naar een webpagina kijkt waar je een contract kunt afsluiten. De providers zullen je vervolgens helpen bij het overstappen en het behouden van je oude telefoonnummer. Het is een proces dat weinig moeite van jezelf vereist. Het is dus zeker de moeite waard als je hiermee in staat bent iedere maand geld te besparen.

Belminuten, sms en internetdata

Een keuze maken tussen de vele verschillende sim only abonnementen die beschikbaar zijn voor Nederlanders is niet makkelijk. Er zijn namelijk zoveel eigenschappen die je met elkaar moet vergelijken.

De voornaamste factoren om op te letten is het aantal belminuten, sms en internetdata. Deze moeten natuurlijk aansluiten op wat je maandelijks verbruikt. Indien je al eerder een abonnement hebt gehad, dan kan je op oude rekeningen terugkijken hoeveel je per maand belt en internet.

Het handige aan sim only abonnementen online vergelijken is dat de vergelijkingssites vaak formulieren hebben waarop je kunt aangeven hoeveel belminuten of internetdate je minimaal wilt hebben. Vervolgens krijg je alleen de opties te zien die aan deze eisen voldoen. Het is zo natuurlijk veel makkelijker om de juiste match te vinden tussen de tientallen verschillende opties.

Andere abonnementseigenschappen

Niet alleen de belminuten, sms en internetdata zijn van belang bij het maken van een keuze. Er zijn nog andere eigenschappen die de sim only abonnementen onderscheiden.

Zo zal je bijvoorbeeld opmerken bij het online vergelijken van sim only abonnementen dat de kosten per provider verschillen. Je moet hierbij wel rekeninghouden dat zij niet allemaal van hetzelfde netwerk gebruikmaken. Je kan misschien wel iets meer moeten betalen voor je MB’s maar het kan dat je in ruil hiervoor wel sneller internet zult krijgen.

Ook een eigenschap die niet voor alle abonnementen gelijk is, is de contractduur. Sim only abonnementen kunnen voor 12 of 24 maanden worden afgesloten. Er zijn echter ook opties waarbij het abonnement maandelijks opzegbaar is. Deze eigenschap is alleen mogelijk bij het afsluiten van sim only. Dit kan zeer interessant zijn als je wat meer vrijheid wilt hebben in je abonnement. Je moet hier doorgaans wel wat meer voor betalen, logisch ook wel want voor de provider is er een stuk minder zekerheid. Ook voor mensen die veel reizen maken in het buitenland en soms maanden achter elkaar niet in Nederland zijn, is een maandelijks opzegbaar abonnement interessant. Ze zitten dan niet aan lange contracten vast en betalen niet tijdens hun reizen voor een abonnement dat ze toch niet gaan gebruiken.

Bekijk ook deze grappige commercial van provider Youfone: