Accu vervangen iPhone duurder in 2019

sep 14, 2018

iphone accu vervangenIs jouw iPhone ook regelmatig leeg gedurende de dag? Ondanks dat je het ‘s nachts aan de lader hangt? Hier hebben meer mensen last van. De grootste achilleshiel van smartphones is de batterij, deze wordt namelijk steeds minder krachtig naarmate je hem vaker aan het opladen bent.

De technieken die gebruikt worden door smartphonefabrikanten worden wel steeds beter op het gebied van de batterij, maar het blijft vaak het zwakste punt. Bij Apple kun je jouw batterij laten vervangen, zodat je niet direct het laatste nieuwe model iPhone hoeft te kopen maar nog even door kunt met de oude toestel. Dat kan je namelijk een hoop geld schelen op de lange termijn!

Prijzen accu vervangen iPhone omhoog per 1 januari 2019

Als je een iPhone hebt met een batterij die snel leegloopt, dan is het aan te raden om deze nog te laten vervangen voor het einde van het jaar. De prijzen voor reparatie gaan namelijk per 1 januari 2019 omhoog. Je kunt de prijzen lezen op de website van Apple.

Als je telefoon nog binnen de garantie is of je hebt AppleCare+ afgesloten, dan is het vervangen van de batterij gratis. De batterij van de iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus & iPhone X kunnen tot het einde van het jaar voor slechts €29,- worden vervangen, vanaf 1 januari zal hier €49,- voor moeten worden betaald. Voor de iPhone X betaal je dan €69,-. Zeker de moeite waard dus als je toch al van plan was om je batterij te laten vervangen. Dit gaat overigens om de reparatiekosten voor een originele batterij door Apple zelf.

Ook zijn de prijzen voor het vervangen van de batterij al bekend voor de nieuwe iPhone modellen die dit jaar zijn uitgekomen, namelijk de iPhone Xs, iPhone Xs Max & iPhone XR. Voor deze modellen betaal je buiten de garantie €69,-. Aangezien deze modellen pas enkele dagen op de markt zijn, zal het nog wel even duren voordat mensen hier gebruik van gaan maken.

Als je momenteel een iPhone hebt die het verder nog goed doet maar waarvan de batterij snel leeg is, dan kun je dus overwegen deze te laten vervangen voor de schappelijke tarieven die Apple vraagt. Sluit vervolgens een sim only abonnement af om zo je kosten aanzienlijk te verlagen. Zo zijn de Lebara prijzen bijvoorbeeld erg laag.

Je kunt je iPhone batterij overigens ook zelf vervangen, de garantie van je toestel verloopt dan wel, dus wees voorzichtig! In onderstaande video is een voorbeeld te zien van hoe dit werkt. Voor het bedrag dat Apple rekent is dit wat ons betreft een beetje overbodig, maar voor de knutselaars onder ons misschien toch leuk om eens te bekijken: