mobiel pinnen handhavingDat het in Amsterdam wemelt van de toeristen, is bij veel mensen inmiddels wel bekend. Als je op straat loopt in Amsterdam lijkt het soms wel of je in het buitenland bent. Er wordt namelijk maar weinig Nederlands gesproken op straat, zeker nu de vakantieperiode weer is aangebroken en veel toeristen hun vakanties in de stad aan het vieren zijn.

Doordat er zoveel toeristen in de stad zijn, heeft de gemeente een nieuwe maatregel bedacht om boetes te kunnen incasseren. Handhavers krijgen een mobiel pinapparaat mee, zodat toeristen de boete direct kunnen afrekenen. Ook krijgen de handhavers een folder mee waarin 6 talen wordt uitgelegd dat het bedrag direct voldaan moet worden.

Een slimme zet van de gemeente wat ons betreft, want vermoedelijk zal een groot deel van de openstaande boetes lastig te incasseren zijn als de overtreder weer in zijn thuisland is aangekomen. Door deze nieuwe maatregel probeert burgemeester Halsema de overlast in de stad te verminderen. Hopelijk zal deze maatregel een effect hebben voor de inwoners van Amsterdam. Een woordvoerder van de burgemeester geeft aan dat dit waarschijnlijk nog niet alle problemen zal oplossen, maar dat het een stap in de juiste richting is. Zeker om de extra drukte in de vakantieperiode hopelijk iets te verminderen.

Den Haag overweegt ook mobiele pinapparaten

Amsterdam is niet de enigste gemeente die handhavers met mobiele pinapparaten op pad stuurt. Gemeente Den Haag heeft eerder aangegeven deze mogelijkheid te onderzoeken. Het ging hier niet zozeer om het terugdringen van overlast van toeristen, maar van bewoners die bijvoorbeeld huisvuil dumpte of hondenpoep niet opruimde. Het college heeft aangegeven de mogelijkheid te onderzoeken om overtreders direct te laten betalen voor de boete middels een mobiel pinapparaat. Als je geld wilt besparen op je maandelijks kosten, is de goedkoopste sim only zeker een goede oplossing.