Smartphones worden steeds beter, sneller en krijgen meer functionaliteiten. Het is natuurlijk altijd leuk om het nieuwste model in je zak te hebben, je smartphone is immers 1 van de belangrijkste dingen die je bij je draagt. Mensen investeren graag in een goede en snelle smartphone. Maar niet iedereen heeft er zoveel geld voor over. De nieuwste modellen van Samsung, Apple en andere merken gaan vaak over de toonbank voor meer dan €700,- Vroeger namen mensen vaak een abonnement met een telefoon erbij.

android goHet was dan niet helemaal duidelijk hoeveel je voor het toestel betaalde. Tegenwoordig zijn deze 2 onderdelen uit elkaar gehaald. Het is voor consumenten nu veel duidelijker hoeveel ze betalen voor het toestel. Ze sluiten hier vaak een lening voor af, welke ook weer invloed kan hebben op andere leningen, zoals bijvoorbeeld hypotheek. Steeds vaker zie je dan ook dat mensen zelf een losse telefoon kopen, of bijvoorbeeld een tweedehands toestel.

Hierdoor zijn budget toestellen ook steeds populairder geworden. Dit zijn toestellen die simpelweg minder goede specificaties aan boord hebben en daardoor dus goedkoper geleverd kunnen worden. Het besturingssysteem Android Go is een oplossing voor dit type toestellen. Het is een afgeslankte versie van het volledige pakket, dit zorgt ervoor dat ook toestellen met mindere specificaties snel aanvoelen. Niet alle functies zijn aanwezig, maar de cruciale zaken wel.

Samsung Galaxy J2 Core

Het nieuwe budget toestel van Samsung heet de Galaxy J2 Core, welke speciaal voor de Indiase en Maleisische markt is ontwikkeld. Het toestel is uitgerust met een goedkope processor, 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. De prijs is nog niet duidelijk, maar het grotere en betere broertje van dit nieuwe toestel de Galaxy J2 kost €85. Dit toestel zal waarschijnlijk een stuk voordeliger zijn, zodat een grotere groep mensen de telefoon kan aanschaffen. Een goede zet van Samsung vermoeden wij, want zeker in landen als India & Maleisië is het inkomen vaak op een lager niveau dan in het westen. Zo kan een grotere groep mensen een smartphone bezitten. Android Go is zo ontwikkeld dat het minder processorkracht nodig heeft voor essentiële applicaties zoals Youtube.  Als je kosten wilt besparen dan is zo’n toestel in combinatie met een sim only abonnement zeker een goede optie, alhoewel je hier in Nederland waarschijnlijk ook wel een iets beter toestel kunt veroorloven, bijvoorbeeld een ouder model iPhone of Samsung Galaxy.