Bellen op de fiets? Dat is ook heel gevaarlijk!

We weten inmiddels sinds jaar en dag dat mobiel bellen achter het stuur van een auto heel gevaarlijk is. Als je met je telefoon bezig bent in de auto en je wordt gesnapt door de politie, kun je een flinke boete verwachten. En niet onterecht, wat je bent heel erg snel afgeleid achter het stuur. Wat grote gevolgen kan hebben. Het maakt natuurlijk niet uit of je een abonnement of Tele2 prepaid toestel hebt.

Smartphone op de fiets gebruiken nog niet verboden

smartphone op de fietsDe telefoon achter het stuur van een auto gebruiken, wordt gelukkig steeds minder gedaan. Nog steeds zijn er natuurlijk mensen die bellen of appen achter het stuur, maar het is bij een grote groep mensen bekend dat het niet bepaald een goed idee is om te doen. Op de fiets is dit echter nog niet het geval. Je ziet veel mensen op de fiets die druk met hun telefoon bezig zijn.

Maar dit is ook erg gevaarlijk, misschien zelfs nog wel gevaarlijker omdat je op de fiets natuurlijk een stuk kwetsbaarder bent dan in een auto. Het wordt misschien tijd voor een wijziging in de wet, zodat ook fietsers een bekeuring kunnen krijgen voor het gebruik van hun mobiele telefoon. Zo worden mensen hopelijk wat bewuster van de gevaren van het gebruik van een smartphone op de fiets.