Bespaar flink op de kosten door smartphone vorig jaar aan te schaffen

Nu het nieuwe jaar weer is aangebroken, staan er ook weer allemaal nieuwe telefoon releases voor de deur. Wij kijken er natuurlijk weer naar uit! Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe iPhone 2019 die dit jaar gelanceerd gaat worden. Er zullen waarschijnlijk weer dikke rijen voor de deur van de Apple stores staan voor de nieuwe release van dit model.

De eerste geruchten over die telefoon doen al de ronde. Maar natuurlijk komen er ook weer nieuwe toestellen van populaire fabrikanten als Samsung & HTC op de markt. Ook zeer populaire merken.

Nu zijn er natuurlijk mensen die altijd het allernieuwste model smartphone in hun bezit willen hebben, maar daar staan ook flinke kosten tegenover. Technologie gaat snel en oudere modellen verliezen dan ook snel hun waarde. Veel mensen sluiten een lening af voor een toestel en kijken alleen naar de maandelijkse kosten. Dan klinkt het namelijk een stuk aantrekkelijker. Toch is het best wel duur om op die manier een telefoon te financieren.

Jammer natuurlijk als je ieder jaar het nieuwste model wilt bezitten, maar als dat minder belangrijk voor je is kun je flink op de kosten besparen, bijvoorbeeld met Simyo buitenland. In dit artikel lees je hier meer uitleg over.

2018 modellen traag?

Dat de ontwikkeling van smartphones snel gaat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Alhoewel fabrikanten altijd weer iets nieuws verzinnen om toe te voegen aan de telefoon, denk bijvoorbeeld aan een betere camera of waterbestendigheid van de telefoon, gaat het de laatste jaren vaak meer om een evolutie dan om een revolutie. Met andere woorden; de telefoons worden wel iets beter maar het gaat niet meer met hele grote sprongen zoals vroeger het geval. De telefoons worden ook wel sneller, maar een model uit 2018 is echt nog meer dan prima te gebruiken. Dat kun je van ons aannemen.

Door een model van vorig jaar aan te schaffen, kun je gemakkelijk enkele honderden euro’s per jaar besparen. Zie je hoe we het over jaarlijkse kosten hebben en niet per maand? Zeker als je het toestel zelf koopt. Je kunt bijvoorbeeld eens rondkijken op tweedehands websites zoals Marktplaats, waar mensen hun smartphone model van vorig jaar te koop aanbieden. Ze willen van het toestel af omdat ze het nieuwste model willen aanschaffen.

Hier kun jij slim gebruik van maken en tientallen procenten minder betalen dan de originele prijs. En je hebt dan nog steeds een super snelle moderne telefoon tot je beschikking die alles behalve traag zijn. Pure winst!

Combineer met sim only voor slimme besparing

Aan een telefoon alleen heb je natuurlijk niets, nou ja je kunt er wel mee op het internet als je WIFI tot je beschikking hebt maar de meeste mensen zullen een abonnement bij hun telefoon willen afsluiten. Bellen doen we tegenwoordig nog maar mondjesmaat, dus je moet ook een goed mobiel internet abonnement tot je beschikking hebben.

Als je kiest voor een voordelig sim only abonnement kun je helemaal veel besparen. Via onze website vergelijk je alle providers met elkaar en weet je zeker dat je niet te veel per maand gaat betalen voor je abonnement. Een flinke besparing die snel kan oplopen!

Veel providers bieden overigens ook de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen of aan te passen. Wil je dus na verloop van tijd overstappen naar een nieuwe provider die een betere deal heeft? Dan is dat heel gemakkelijk door het maandelijks opzegbare contract.