Besparen op je internetbundel doe je zo

In deze tijd van smartphones, social media & instant messaging is de databundel bij een mobiel abonnement vaak goed gebruikt. Ook als je een tablet gebruikt. De diverse providers bieden verschillende soorten bundels aan. Bij veel providers koop je vooraf een bundel in, dat gaat in MB’s, en mocht je daaroverheen gaan dan moet je extra bij betalen.

Alhoewel sommige hier prima mee om kunnen gaan, zijn er altijd een aantal mensen die iedere maand weer over hun bundel heengaan en dus veel extra kosten moeten maken. In zo’n geval is het vaak een beter idee om de bundel wat te verhogen, achteraf bijbetalen is namelijk duurder dan vooraf inkopen, ook bij Youfone 4G. In dit artikel willen we een aantal tips geven om dit dataverbruik wat terug te dringen. Zo kun je voor een lager bedrag per maand toch gewoon met alles en iedereen in contact blijven.

Gebruik maken van WIFI wanneer dit mogelijk is

Het spreekt misschien voor zich, maar wanneer je gebruik maakt van WIFI dan gaat dit niet van de databundel af. Deze wordt enkel aangesproken als er van het mobiele internet gebruik gemaakt wordt. In vrijwel iedere woning is tegenwoordig een draadloze internetverbinding aanwezig. Zorg er dus ook voor dat je thuis, of wellicht ook op het werk, altijd je WIFI aan hebt staan. Je ziet vaak dat mensen ook in hun eigen woning de databundel van het mobiele netwerk aanspreken. Een paar filmpjes bekijken op Youtube of foto’s uploaden naar bijvoorbeeld Facebook kan veel data kosten. Als hier de WIFI voor gebruikt wordt kan het veel data schelen.

Bekijk welke applicaties veel data verbruiken op de achtergrond

Sommige applicaties op telefoons verbruiken ongemerkt veel data in de achtergrond. Ze verversen bijvoorbeeld ieder uur om te kijken of er nog nieuwe berichten zijn of updates. Daarbij kan gedacht worden aan e-mail applicaties, sociale media of zelfs spelletjes. Door goed rond te kijken in de instellingen kan dit vaak worden uitgezet. Ook bieden sommige telefoons de mogelijkheid om deze functionaliteiten enkel te laten draaien zodra er WIFI beschikbaar is. Het gaat vaak niet om heel veel data dat verbruikt wordt, maar als dit iedere dag meerdere malen gebeurd kan het snel oplopen. Door dit uit te schakelen kan er ook veel data worden bespaard.

Goedkopere bundel nemen

Ondanks alle mogelijkheden die er zijn om data te verbruiken, kan men natuurlijk ook overstappen op een andere providers die wellicht goedkopere tarieven hanteert. Mobiel abonnementen zijn daar uitermate geschikt voor. Men neemt namelijk enkel een bundel af, geen telefoon. Op deze manier kun je vaak voor een lager bedrag per maand veel meer data inkopen. Ook de bundels voor de belminuten zijn een stuk voordeliger. Overstappen is vaak relatief eenvoudig en ook nummerbehoud is een mogelijkheid.

Als je veel Youtube filmpjes bekijkt op je smartphone, hieronder een video met uitleg om tot wel 50% data te besparen: