Betalen met je Android toestel bij AH to go winkels

Je hebt de AH to go winkels vast wel eens gezien, meestal zijn ze gevestigd op een treinstation. Het zijn kleine Albert Heijn winkels waar je blikjes drinken, broodjes en andere kleine boodschappen kunt aanschaffen. In feite een soort kiosk. Heel handig voor als je onderweg bent. Afrekenen bij de AH to go winkels is vaak ook gemakkelijk, je kunt namelijk de boodschappen zelf scannen en direct betalen met je pinpas. Albert Heijn introduceert nu ook de nieuwe mogelijkheid om met je smartphone te betalen.

Tap-to-go

Albert Heijn heeft een nieuwe app gelanceerd die Tap-to-go heet. Je kunt hem downloaden in de Google Play store. Met deze app heb je helemaal geen kassa of pinpas meer nodig. Na het downloaden kun je een speciale tap-to-go kaart activeren waarmee je boodschappen in de winkels direct kunt scannen. Zodra je klaar bent met de boodschappen hoe je niet meer langs de kassa, je loopt zo de winkel uit. Het bedrag wordt vervolgens via automatische incasso van de gekoppelde rekening afgeschreven. Op dit moment is dit nieuwe concept uitgerold in de AH to go winkels in het Amsterdams Medisch Centrum, maar in de nabije toekomst zal dit in alle 80 AH to go winkels beschikbaar zijn. Om gebruik te maken van de Tap-to-go app moet je Android toestel zijn uitgerust met een NFC chip. De meeste moderne toestellen hebben dit, maar controleer dit wel eventjes van te voren.

iOS applicatie

Op dit moment is de Tap-to-go app enkel beschikbaar voor Android toestellen, de applicatie is ook in ontwikkeling voor iOS. Wanneer deze precies uit zal komen is nog niet bekend. Apple heeft een iets strikter beleid voor het toelaten van applicaties, dus vermoedelijk zal de vertraging hiermee te maken hebben. Dit is slechts speculatie, we weten niet zeker of dit de reden is van de vertraging.

De ontwikkelingen op dit gebied gaan de laatste tijd erg snel. Het maakt het leven van veel mensen een stuk gemakkelijker. Voor Albert Heijn is het waarschijnlijk ook beter, ze hoeven immers minder personeel in te zetten bij de kassa’s. Wil je een voordelig abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon? Dan vergelijk je een Lebara unlimited abonnement via onze website.