Veel data bij je abonnement inkopen zodat je binnen je bundel blijft

By | 14/09/2016

Mobiel internet op de smartphone is tegenwoordig misschien nog wel belangrijker dan het aantal belminuten dat in de bundel zit. Men kan via internet steeds gemakkelijker in contact blijven met vrienden, familie en kennissen. Bellen wordt daardoor een stuk minder interessant.

Als iemand veel gebruik maakt van het internet, dan is het advies altijd om zoveel mogelijk gebruik te maken van WIFI netwerken om mobiele data te gebruiken. Als je bijvoorbeeld veel thuis bent, dan kun je daar gebruik van maken. Maar niet iedereen is natuurlijk altijd thuis. Veel mensen gaan overdag naar het kantoor toe of zijn op pad. Toch is het dan nog steeds belangrijk om van het mobiele internet op de smartphone gebruik te kunnen maken. In zo’n geval is het belangrijk om veel data in te kopen bij de bundel. Zo hoeft er namelijk aan het einde van de maand niet te worden bijbetaald als men over de bundel heen gaat. Deze kosten kunnen namelijk flink oplopen.

Verschil per providers

sim only veel data abonnementEr zijn nog enkele providers die onbeperkt internet aanbieden. Alhoewel dat natuurlijk interessant is, zijn de kosten ook een stuk hoger. Voor sommige mensen is dit echter het meest ideaal omdat ze dan nergens omkijken naar hebben. Maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon een ruime bundel in te kopen, zodat je wat speling hebt. Er zijn applicaties op smartphones beschikbaar die heel nauwkeurig het data verbruik in de gaten kunnen houden. Zo krijgt een gebruiker een goed inzicht in het werkelijke data verbruik op de smartphone en op basis daarvan kan men vervolgens voor een goede providers gaan kijken.

Sommige providers bieden een losse databundel aan. Dat gaat dan op basis van MB’s of GB’s. Er zijn echter ook providers die een soort van gecombineerde bundel aanbieden. Je koopt bijvoorbeeld een abonnement met 1000 MB, maar een belminuut of een sms telt bijvoorbeeld ook als 1 MB. Zo is er een grote flexibiliteit. Een bepaalde maand zul je wellicht meer gebruik maken van het internet, terwijl je een andere maand wellicht juist meer belt. Met een dergelijk combinatie abonnement heb je dan zelf de vrijheid om dit te bepalen. Daarnaast is het natuurlijk altijd een goed idee om een oogje in het zeil te houden gedurende de maand voor wat betreft het verbruik. Als de providers het abonnementsgeld dan van je rekening incasseert, ben je hiervan op de hoogte en kun je eventueel je verbruik hiervoor aanpassen.