Veel data bij je abonnement inkopen zodat je binnen je bundel blijft

Mobiel internet op de smartphone is tegenwoordig misschien nog wel belangrijker dan het aantal belminuten dat in de bundel zit. Men kan via internet steeds gemakkelijker in contact blijven met vrienden, familie en kennissen. Bellen wordt daardoor een stuk minder interessant.

Als iemand veel gebruik maakt van het internet, dan is het advies altijd om zoveel mogelijk gebruik te maken van WIFI netwerken om mobiele data te gebruiken. Als je bijvoorbeeld veel thuis bent, dan kun je daar gebruik van maken. Maar niet iedereen is natuurlijk altijd thuis. Veel mensen gaan overdag naar het kantoor toe of zijn op pad. Toch is het dan nog steeds belangrijk om van het mobiele internet op de smartphone gebruik te kunnen maken. In zo’n geval is het belangrijk om veel data in te kopen bij de bundel. Je kunt natuurlijk ook Tele2 onbeperkt bellen overwegen. Zo hoeft er namelijk aan het einde van de maand niet te worden bijbetaald als men over de bundel heen gaat. Deze kosten kunnen namelijk flink oplopen. En hier kun je gemakkelijk geld op besparen, zeker op de lange termijn.

Verschil per providers

Er zijn nog enkele providers die onbeperkt internet aanbieden. Alhoewel dat natuurlijk interessant is, zijn de kosten ook een stuk hoger. Voor sommige mensen is dit echter het meest ideaal omdat ze dan nergens omkijken naar hebben. Maar je kunt er ook voor kiezen om gewoon een ruime bundel in te kopen, zodat je wat speling hebt. Er zijn applicaties op smartphones beschikbaar die heel nauwkeurig het data verbruik in de gaten kunnen houden. Zo krijgt een gebruiker een goed inzicht in het werkelijke data verbruik op de smartphone en op basis daarvan kan men vervolgens voor een goede providers gaan kijken.

Sommige providers bieden een losse databundel aan. Dat gaat dan op basis van MB’s of GB’s. Er zijn echter ook providers die een soort van gecombineerde bundel aanbieden. Je koopt bijvoorbeeld een abonnement met 1000 MB, maar een belminuut of een sms telt bijvoorbeeld ook als 1 MB. Zo is er een grote flexibiliteit. Een bepaalde maand zul je wellicht meer gebruik maken van het internet, terwijl je een andere maand wellicht juist meer belt. Met een dergelijk combinatie abonnement heb je dan zelf de vrijheid om dit te bepalen. Daarnaast is het natuurlijk altijd een goed idee om een oogje in het zeil te houden gedurende de maand voor wat betreft het verbruik. Als de providers het abonnementsgeld dan van je rekening incasseert, ben je hiervan op de hoogte en kun je eventueel je verbruik hiervoor aanpassen.

Bij het kiezen van een abonnement moet je al een schatting maken van het aantal MB’s aan internetdata dat je gaat gebruiken. Je kan dan namelijk een bundel kopen waarbij je deze MB’s maandelijks inkoopt tegen een goedkoop tarief.

Het is echter best moeilijk om in te schatten hoeveel internetdata je precies gaat gebruiken. Dit zal namelijk iedere maand verschillend zijn. Bovendien maken we ook steeds meer gebruik van internet waardoor de hoeveelheid data die je gebruikt best weleens zou kunnen stijgen in een periode van een aantal maanden.

De oplossing kan zijn om onbeperkt internet bij een abonnement af te sluiten. Als je hier gebruik van maakt dan heb je nergens meer omkijken naar. Je kunt zorgeloos van het internet gebruikmaken zonder dat je het risico loopt over de datalimiet van je bundel heen te gaan.

Kosten voor internet buiten bundel

De kosten voor het internetgebruik op je mobiele telefoon lopen vooral hoog op wanneer je buiten de bundel gebruikmaakt van het mobiel internet. Op dat moment worden namelijk de MB’s die je verbruikt los berekend.

Dit tarief zal een stuk hoger zijn dan wanneer je de data in je bundel maandelijks inkoopt. Om kosten beperkt te houden kan je daarom het beste een internetbundel met je sim only abonnement afsluiten waarbij je niet over de datalimiet heengaat.

Op deze manier zal je het goedkoopste uit zijn bij het gebruik van mobiel internet. De veiligste manier om hier zeker van te zijn is onbeperkt internet bij een abonnement afnemen.

Als je een maand extra veel gebruikmaakt van het internet dan loop je niet het risico dat je boven je beschikbare bundel uitkomt en hoge kosten maakt. Ben je bijvoorbeeld een aantal dagen van huis en heb je geen beschikking over wifi dan hoef je jezelf hier geen zorgen om te maken.

Twee soorten onbeperkte internetbundels

4gBundels met onbeperkt internet zijn er in twee verschillende soorten. Als eerste is er het traditionele onbeperkt internet. Je hebt hierbij totaal geen datalimiet en kan onbeperkt gebruikmaken van het mobiel internet met de hoogste snelheid.

Daarnaast zijn er ook bundels met onbeperkt internet maar slechts tot een bepaald datalimiet tegen de hoogste snelheid. Je koopt dan bijvoorbeeld 4 GB aan internetdata in via een 4G verbinding.

Is dit limiet bereikt? Dan kan je nog altijd het internet door blijven gebruiken, maar dit zal dan via een tragere internetsnelheid gaan. Deze snelheid is nog steeds genoeg om bijvoorbeeld de verschillende chat apps te blijven gebruiken.

Een film of live televisie streamen via je telefoon zal echter niet zo soepel functioneren. Er zijn geen extra kosten aan het verbruik buiten de ingekochte datalimiet verbonden. We kunnen daarom wel spreken van een onbeperkt internet sim only abonnement. De eerste optie is echter het echter onbeperkte internet.

Hiermee kan je naar hartenlust het internet via je mobiele telefoon gebruiken. Hoeveel data je ook gebruikt, je weet altijd wat de maandelijkse kosten hiervoor zullen zijn.