Data abonnement, wat is er mogelijk?

Eigenlijk heeft iedereen tegenwoordig wel een smartphone. Er zal ongetwijfeld nog een enkeling zijn die dit niet heeft, maar het grootste deel van de mensen heeft dit wel. Met een smartphone kun je natuurlijk veel zaken doen. Er zijn diverse apps waar gebruik van gemaakt kan worden, zoals Facebook, Twitter & Whatsapp.

Hierdoor kan je in contact blijven met vrienden en familie via je telefoon. Smartphones zijn eigenlijk een soort kleine zakcomputers geworden. Om van al deze functionaliteiten gebruik te kunnen maken is er een zogenaamde data abonnement noodzakelijk. Ook wel mobiel internet genoemd. Hiermee heb je waar je ook bent contact via het internet via 3G of tegenwoordig zelfs via 4G. Ook als je voor T-mobile aanbiedingen kiest, kun je van een data abonnement profiteren. De abonnementen worden aangeboden in combinatie met diverse bundels. Zo zijn er zelfs aanbieders die kiezen voor onbeperkt internet, wat een bepaalde doelgroep veel aanspreekt. Maar ook zijn er natuurlijk kleinere bundels beschikbaar van bijvoorbeeld 500 MB, 1GB of groter.

Hoeveel data abonnement heb jij nodig?

Net zoals bij het bellen, betaal je extra voor een grotere data bundel bij je sim only abonnement. Het is dus zaak om een goede keuze te maken en niet te weinig en niet teveel data tot je beschikking te hebben. Te weinig is geen goed idee omdat bijbetalen aan het einde van de maand (als je over de bundel heen gaat) extra kosten met zich meebrengt. Deze kosten liggen hoger dan je bundel verhogen. Als je weer veel te veel data hebt ingekocht is dat natuurlijk ook zonde. Je kunt echter beter iets teveel data tot je beschikking hebben dan veel te weinig. Maar hoe bepaal je de hoeveelheid databundel die je nodig hebt?

Kijk naar je huidige verbruik. Als je momenteel al een smartphone hebt, dan kun je in de instellingen vaak zien hoeveel data er verbruikt wordt. Wel is het belangrijk om te weten hoeveel van deze data via het mobiele netwerk is gekomen. Als je namelijk gebruik maakt van WIFI verbinding in je woning of op het werk, dan gaat dit vanzelfsprekend niet van je bundel af. Veel telefoons splitsen dit op in de instellingen en je kunt dan dus heel gemakkelijk aflezen hoeveel data er verbruikt is.

Nog niet eerder mobiel internet gehad? De kans is natuurlijk ook aanwezig dat je nog niet eerder een databundel hebt afgesloten en dat dit nieuw voor je is. Je hebt dan dus geen ervaring met de hoeveelheid data. Aangeraden worden in dat geval om een bundel van minimaal 1GB af te sluiten en het verbruik in de eerste maanden goed te monitoren. Als blijkt dat je toch veel meer internet verbruikt, dan kun je bij de sim only provider de bundel altijd nog ophogen. Het is ook zeker aan te raden om thuis altijd gebruik te maken van den WIFI verbinding om veel data uit te sparen. Dit kan echt een heel hoop schelen.