De Belastingtelefoon blijft falen

nov 8, 2019

belastingtelefoonHeb jij dit jaar je belasting netjes op tijd afgedragen aan de Belastingdienst? Dat hopen we wel voor je, want als je dat niet doet kun je een flinke boete krijgen. De burgers moeten namelijk wel betalen voor alles wat er in dit land gedaan moet worden.

Je mag dan toch op zijn minst verwachten dat de Belastingdienst de telefoon oppakt als je een vraag hebt over je aangifte. Helaas is de Belastingtelefoon steeds slechter bereikbaar. Deze maand is de dienst nog slechter bereikbaar dan voor de zomer het geval is. Het begint nu echt de spuigaten uit te lopen. Zowel VVD als CDA reageren verontwaardigd op de problemen.

1 op de 3 bellers

In september was het zo dat slechts 1 op de 3 bellers daadwerkelijk iemand aan de lijn kreeg bij de Belastingtelefoon. De wachtrijen waren zo groot dat men eruit geweerd werd. Ook hingen sommige mensen zelf de telefoon op de haak omdat het simpelweg te lang duurde, men heeft immers ook nog andere dingen te doen. De cijfers zien er steeds slechter uit en het is nu dus nog slechter als voor de zomer het geval was. Politiek Den Haag wil dat de staatssecretaris (Menno Snel van Financiën) het nu eindelijk eens gaat regelen, burgers hebben er immers recht op dat hun vragen over de aangifte beantwoord worden.

Als je geld wilt besparen, dan is een voordelig abonnement wellicht een optie. In sommige gevallen zijn de kosten voor zakelijke gesprekken voor ondernemers ook aftrekbaar van de belasting, vraag hiervoor advies aan een boekhouder of accountant.