De nieuwe iPhone XS

sep 18, 2018

Het is eigenlijk altijd zo geweest dat Apple na het uitbrengen van een volledig nieuwe iPhone hier vervolgens een S model van lanceert. Deze toestellen lijken dan op het gebied van vormgeving op het oude model, maar zijn vaak sneller door betere hardware. Zo is enige tijd geleden de iPhone X uitgekomen, waar veel mensen enthousiast over waren. Ook hier is nu een nieuwe S versie van uitgekomen, namelijk de iPhone XS. In dit bericht lees je enkele verbeteringen van het toestel.

iPhone XS is beter maar ook duurder

iPhone XEen iPhone XS is op veel vlakken een stuk beter dan zijn voorganger de iPhone X. In dit artikel lees je de verbeteringen. Maar hier zit uiteraard ook een prijskaartje aan! Nu was de iPhone X al niet bepaald goedkoop, namelijk namelijk rond de 1000 euro voor het 64GB model en rond de 1100 euro voor het 256 GB model. De iPhone XS kost ongeveer 150 euro meer. Als je nu toch nog een iPhone X wilt hebben moet je overigens wel snel zijn, de telefoon zal niet meer in de store te koop zijn en de huidige voorraad is dan ook het laatste wat er te koop is. Natuurlijk kun je op de tweedehands markt nog wel veel toestellen vinden, maar nieuwe toestellen zullen er steeds minder te koop zijn.

Nieuwe Processor

Zoals eigenlijk in iedere nieuwe iPhone is de processor weer sneller geworden. De iPhone XS is namelijk uitgerust met een A12 Bionic processor. Deze is razendsnel en kan veel taken tegelijkertijd aan. Het werkgeheugen is ook groter geworden. Waar dat bij de iPhone X nog 3GB was, is de iPhone XS uitgerust met 4GB werkgeheugen. Ook dit draagt bij aan de snelheid van het toestel. Ook is er een optie voor opslagruimte bijgekomen. De iPhone X was verkrijgbaar met 64 en 256 GB, de iPhone XS is nu ook verkrijgbaar met 512 GB. Dit kan handig zijn voor de gebruikers die veel foto’s en video’s maken of veel muziek opslaan op de telefoon.

Krasbestendig

Krassen op je nieuwe telefoon zijn natuurlijk erg vervelend, zeker als je zoveel geld hebt neergelegd voor het toestel. Gelukkig heeft Apple hier een oplossing voor. Het AMOLED scherm is nu nog beter beschermd tegen krassen en ook de achterzijde van de telefoon zou beter bestand zijn tegen krassen. Nu zullen veel mensen ervoor kiezen om de telefoon in een case te plaatsen en een screenprotector op het scherm te doen, maar voor de mensen die dit niet doen kan het flink in de krassen schelen.

De iPhone XS is daarnaast IP68 gecertificeerd. Dit wil zeggen dat je ermee in het water kunt. Je kunt met je iPhone XS tot 2 meter diep gaan, maar je moet wel zorgen dat je er binnen 30 minuten weer uit bent. Toch wel handig als je bijvoorbeeld foto’s wilt maken op vakantie. Ook de speakers in het toestel zijn verbeterd. Voor de mensen die van een beetje ‘bling’ houden is er ook goed nieuws, de iPhone XS is nu namelijk ook in het goud leverbaar!

30 minuten extra accuduur

Alhoewel de batterijen van moderne smartphone steeds beter worden, blijft het vaak de zwakste schakel in het toestel. De iPhones worden steeds sneller, waardoor ze ook meer energie verbruiken. Ondanks de snellere processor is het Apple toch gelukt om de iPhone XS langer te laten doen met de accu. Je kunt nu 30 minuten langer doorgaan met je nieuwe iPhone, toch wel weer een goede prestatie van Apple.

Je kunt het toestel binnenkort weer in combinatie met een abonnement aanschaffen via de Nederlandse providers. Ook kun je ervoor kiezen om een los toestel aan te schaffen in combinatie met een Tele2 maandelijks opzegbaar abonnement. Die vergelijk je via onze website.