sim only veel goedkoperAls je voor de eerste keer de prijzen van een sim only abonnement ziet, dan zal je geschokt zijn hoeveel lager de tarieven voor het internetgebruik en bellen per minuut zijn. Je ken jezelf hierdoor afvragen hoe het überhaupt mogelijk is om telefoonabonnementen zo goedkoop aan te bieden.

Indien je nu namelijk nog een abonnement hebt die je in combinatie met een nieuw toestel hebt afgesloten, dan kunnen je maandelijkse kosten van 50 euro per maand teruggebracht worden naar minder dan 5 euro per maand. Dit terwijl je dezelfde hoeveelheid belminuten en internetdata blijft houden. De vraag die je jezelf echter moet stellen is waarom heb ik altijd teveel betaald. Dit is namelijk waarom een sim only abonnement zoveel goedkoper is.

Logisch geen kosten telefoontoestel

Een reden voor de lagere maandelijkse kosten die natuurlijk heel logisch is, is dat je niet hoeft te betalen voor een nieuw telefoontoestel. Hoewel de providers namelijk reclame maken dat je het toestel gratis krijgt bij het afsluiten van een abonnement, worden deze kosten wel berekend over de maandelijkse kosten.

Die honderden euro’s die je denkt te besparen op de aanschaf van de nieuwste iPhone of Android telefoon worden dus gewoon gelijkmatige over de maanden van je abonnementsduur verdeeld. Uiteindelijk betaal je veel meer voor het toestel dan wanneer je deze in een keer af zou rekenen. Over het bedrag dat je in termijnen aflost wordt namelijk ook rente berekend.

Grote concurrentie tussen providers

Doordat je niet maandelijks een telefoontoestel hoeft af te betalen zijn de kosten voor een sim only abonnement al vele malen lager. Er is echter nog een factor die bijdraagt aan de lage kosten. Er is namelijk grote concurrentie tussen de verschillende providers als zij zonder langlopende contracten moeten strijden om het vasthouden van hun klanten. Er zijn diverse providers die maandelijks opzegbare sim only abonnementen aanbieden. Als je niet tevreden bent of je ergens anders dezelfde belminuten en internetdata voor een goedkopere prijs kunt krijgen, dan kan je iedere maand zo opstappen. Dit is natuurlijk een uitstekende motivatie om de prijs en service op een optimaal niveau te houden. Vergelijk via onze website: simonlyonbeperktinternet.com