Heb je echt internet op je smartphone nodig?

Een smartphone is tegenwoordig toch eigenlijk wel een beetje de standaard geworden. Zo nu en dan zie je nog iemand met een ‘oude’ telefoon en dat is toch echt niet meer van deze tijd. Bij veel providers kun je een abonnement afsluiten waar dan een smartphone bij geleverd wordt.

Het abonnement bestaat uit een aantal belminuten, een databundel en je betaald een deel van de telefoon. Maar sommige mensen willen best overstappen naar een smartphone, maar willen geen hoge kosten maken. Ze willen gewoon bereikbaar zijn en zo nu en dan eens gebruik maken van applicaties op de iPhone 7 als Whatsapp, Facebook of Youtube. Overal internet hebben hoeft van hen niet zo. Welke mogelijkheden zijn er dan? Je kunt eens contact opnemen met de Youfone klantenservice. Of eventjes verder lezen..

Een smartphone gebruiken zonder mobiel internet

Het is natuurlijk mogelijk om de oude telefoon gewoon te vervangen voor een wat nieuwe model. Op de tweedehands markt is er best een leuke telefoon uit te zoeken voor een scherpe prijs. Maar misschien heeft iemand in de omgeving ook nog wel een oude telefoon over die kan worden overgenomen. Het afsluiten van een abonnement is in zo’n geval altijd een goed idee, het is namelijk zeer voordeliger. Als dat abonnement wordt afgesloten zonder databundel, dan zijn de kosten nog veel lager. Voor enkele euro’s per maand kan iemand al bereikbaar zijn.

Het afsluiten van een databundel bij een telefoon abonnement is enkel noodzakelijk als men buiten de deur gebruik wil maken van het internet. Thuis kan er namelijk gewoon gebruik gemaakt worden van WIFI. Die mobiele internetbundel is dus enkel van toepassing voor mensen die veel buiten de deur zijn en geen beschikking hebben over WIFI. Zo hoeft men dus geen extra kosten te maken om van de functionaliteiten van een smartphone gebruik te kunnen maken. Sommige mensen worden namelijk weerhouden van het kopen van een nieuw model omdat de kosten gewoon een stuk hoger zijn.

Vergelijk  abonnementen met elkaar

Het afsluiten van een telefoon abonnement is zeker 1 van de meest voordeliger manieren om te bellen. Je betaald enkel voor je bundel en dus niet voor een zogenaamde ‘gratis’ telefoon. Ook is het een stuk voordeliger dan prepaid plus je komt nooit in een situatie terecht waarbij het beltegoed op is. Bellen buiten de bundel is ook gewoon een mogelijkheid, alhoewel deze kosten vaak wel iets hoger zijn dan bellen binnen de bundel.

Hieronder een filmpje met uitleg over hoe een Android telefoon kan worden verbonden met WIFI: