Einde van een tijdperk; laatste Gouden Gids uitgegeven

jul 27, 2018

Misschien kun je het je niet meer voorstellen, maar enkele jaren geleden was het nog heel normaal om het telefoonnummer van een bedrijf of persoon op te zoeken in de Telefoongids of de Gouden Gids. Die laatste richtte zich voornamelijk op bedrijven. Er komt nu een einde aan dit tijdperk, omdat al deze gegevens ook online bekeken kunnen worden. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig natuurlijk internet in huis of anders wel op de telefoon.

De laatste gidsen worden uitgegeven in Leiden, waar ze al sinds het einde van de 19e eeuw verspreid werden. Hier komt nu na 140 jaar een einde aan. Toch best wel een mooi moment, want onze maatschappij wordt nu eenmaal een stuk meer digitaal. Dat moeten we allemaal aan geloven. Het is natuurlijk ook best wel prima dat het digitaal gaat worden. Het maakt het allemaal een stuk eenvoudiger, je pakt gewoon je mobieltje en typt in waar je naar opzoek bent. Je kunt dan met een druk op de knop contact opnemen per telefoon met het bedrijf of persoon. Net zo makkelijk natuurlijk.

Daarnaast is het natuurlijk beter voor het milieu, want veel mensen kregen de gidsen nog altijd thuisgestuurd maar deden er niets mee. Dit is natuurlijk een enorme verspilling van papier. Hier komt nu dus een einde aan.

Ouderen krijgen cursus

Sommige ouderen zijn er echter nog niet klaar voor om helemaal afscheid te nemen van de papieren versie. Daarom organiseert uitgeverij DTG in samenwerking met SeniorWeb een cursus voor senioren om alles haarfijn uit te leggen en ze klaar te maken om de digitale versie te gebruiken. Hiermee hoopt de uitgeverij de overstap soepel te laten verlopen.

Mocht je nog geen mobiel telefoon abonnement hebben, dan is een sim only een goede optie. Je betaald een laag bedrag per maand bij een provider zoals Simpel of hollandsnieuwe 4G en kunt dan gewoon altijd van het internet gebruik maken.

Om het nostalgische gevoel nog een beetje op te wekken, kun je hieronder een oude commercial van de Gouden Gids bekijken: