eSIM voorlopig niet ondersteund door Nederlandse providers

sep 20, 2018

eSIM niet ondersteundMet een nieuwe iPhone komen altijd nieuwe functionaliteiten beschikbaar op de telefoon van Apple. Dat is natuurlijk erg prettig, zo is de nieuwe iPhone XS weer sneller als zijn voorganger de iPhone X geworden. Daarnaast is op het nieuwe toestel een zogenaamde eSIM beschikbaar geworden.

Daarmee heb je geen fysieke sim-kaart meer nodig voor je toestel. De provider kan de gegevens van de sim-kaart digitaal verschaffen. Handig natuurlijk omdat je op die manier ook gemakkelijk kunt switchen tussen verschillende sim-kaarten. Voornamelijk handig voor gebruikers die de telefoon zowel zakelijk als privé gebruiken. Maar ook handig voor bedrijven die werknemers een telefoon aanbieden, overstappen gaat daarmee namelijk heel eenvoudig. Daarnaast is Youfone buitenland mogelijk handig.

Helaas gaan Nederlandse providers deze eSIM mogelijkheid niet ondersteunen. Dat bevestigen woordvoerders van Vodafone, KPN & T-Mobile aan nieuwswebsite NU.nl.

Twee telefoonnummers

Met de eSIM is het daarnaast ook mogelijk om met twee telefoonnummers tegelijkertijd bereikbaar te zijn. Ook heel erg handig voor werknemers. Je ziet nu namelijk nog vaak dat werknemers een telefoon van de zaak hebben en daarnaast nog een privé telefoon. Met een eSIM is het mogelijk om met 1 toestel bereikbaar te zijn op twee telefoonnummers. Ook kun je 1 van de 2 nummers uitschakelen als je niet bereikbaar wilt zijn, handig voor als je weekend hebt en niet gestoord wilt worden door de baas of collega’s.

We verwachten overigens dat Nederlandse providers in de toekomst de eSIM wel zullen gaan ondersteunen, zodra er meer toestellen op de markt komen die het ondersteunen. Voor de providers is het waarschijnlijk een grote investering om dit van de grond te krijgen, dus vermoedelijk willen ze hier nog even mee wachten. Zodra er mee bekend is, leest u hier uiteraard meer over op onze website.

Natuurlijk zijn er nog steeds veel goede deals beschikbaar als je kiest voor een sim only abonnement. Via onze website vergelijk je alle providers met elkaar en sluit je direct je nieuwe abonnement af!