Veelgestelde Vragen (FAQ) > Algemene vragen > Wat gebeurt er als ik over mijn bundel heen ga?

Wat gebeurt er als ik over mijn bundel heen ga?

Het is je vast wel eens overkomen; je hebt een maand meer belminuten of data verbruikt dan er in je bundel zitten. Dat overkomt iedereen wel eens. Vaak is het wel zo dat je nog gewoon van het internet of telefoon gebruik kunt maken, maar dan tegen buiten de bundel kosten. Deze zijn vaak hoger dan binnen je bundel bij de meeste providers. Dit is dus anders als bij prepaid, daar kun je niet meer bellen als je tegoed op is.

Daarom is het raadzaam om altijd een iets hogere bundel in te kopen dan je in denk te gaan gebruiken. Aangezien de kosten buiten de bundel vaak duurder zijn, voorkom je hiermee dat je buiten de bundel komt. Als je een onbeperkt abonnement afsluit, dan heb je daar overigens geen last vast. Je kunt dan gebruiken wat je mee wilt! Alhoewel er wel een fair use policy van kracht kan zijn. Je moet het wel heel erg bond maken als je daar overheen gaat!

Bericht vanuit de provider

Hoe weet je nu precies hoeveel data of belminuten je nog over hebt deze maand? De meeste providers van een telefoonabonnement zoals Tele2, Telfort & Simpel hebben een app die je heel gemakkelijk op je telefoon kunt installeren. Daarmee kun je in 1 oogopslag zien hoeveel data of belminuten je nog over hebt deze maand. De meeste providers geven ook nog een seintje per sms of in de app zodra je bundel op dreigt te raken. Zo kun je bijvoorbeeld wat minder data gaan gebruiken door over te stappen op WIFI, of soms kun je ook data bijkopen. Bij Provider Simyo is dit mogelijk.

Bij bepaalde providers kun je overigens ook instellen dat je niet meer kunt bellen of data kunt gebruiken zodra de bundel op is. Op die manier weet je zeker dat je de kosten in de hand kunt houden en niet voor onverwachte kosten komt te staan. Goede oplossing natuurlijk. Zeker ook voor mensen die hun kind een telefoon mee willen geven. Deze groep kiest nog wel eens voor prepaid, maar het is nu dus ook goed mogelijk om in plaats daarvan voor een sim only te kiezen. Heeft u meer algemene vragen? Bekijk dan onze website.