Veelgestelde Vragen (FAQ) > Algemene vragen > Welk sim only abonnement moet ik kiezen?

Welk sim only abonnement moet ik kiezen?

We kunnen ons voorstellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet met alle telefoonabonnementen die er beschikbaar zijn. Via onze website kun je de grote providers met elkaar vergelijken. Tegenwoordig zijn eigenlijk alle abonnementen die er worden afgesloten een sim only. Er is namelijk door de rechter bepaald dat abonnementen inclusief telefoon niet meer mogen. De bundel en telefoon moeten dus los van elkaar gezien worden.

Dat zit zo: mensen kregen volgens de commercials een ‘gratis’ telefoon bij hun abonnement. Maar als je datzelfde abonnement afsloot zonder telefoon, dan waren de kosten veel lager. De rechter heeft toen bepaald dat men eigenlijk gewoon een lening afsloot voor de telefoon en sindsdien is dit dus uitgesplitst. Je sluit een sim only bundel af en kunt via de providers ervoor kiezen om een telefoon erbij te nemen. Daarvoor sluit je dan een lening af. Je zult je inkomensgegevens moeten tonen in de winkel of via het internet en de lening wordt in de meeste gevallen geregistreerd bij het BKR.

Hoeveel belminuten en data heb ik nodig?

Voordat je gaat vergelijken via onze website, is het aan te raden om eerst een idee te hebben van wat je ongeveer zoekt. De kans is groot dat je al een abonnement hebt bij een andere provider en dat je nu wilt overstappen. Je kunt de bundel bij je huidige provider als basis nemen, mits je daar niet vaak overheen gaat natuurlijk. Als je nu iedere maand teveel data gebruikt en dus moet bijbetalen, is het zaak om een grotere of zelfs onbeperkte bundel te gaan kijken. Je kunt al een redelijke bundel hebben voor 10 euro per maand, of zelfs nog minder.

Zodra je een idee hebt van de bundel die je ongeveer zoekt, kun je via onze website de providers met elkaar gaan vergelijken. Je kunt Telfort, Youfone, KPN, T-Mobile en nog veel meer providers met elkaar vergelijken. Als je invult hoeveel data en belminuten je zoekt, krijg je direct de beste aanbiedingen voor je te zien. Heeft u andere algemene vragen? Bekijk het via onze website.