Veelgestelde Vragen (FAQ) > Buitenland vragen > Kan ik mijn sim only abonnement gebruiken in het buitenland?

Kan ik mijn sim only abonnement gebruiken in het buitenland?

We hebben al veel geschreven over de voordelen van een sim only abonnement. Ten eerste is er natuurlijk de prijs, maar ook het feit dat je bij sommige providers maandelijks kunt opzeggen spreekt mensen aan. Maar als je nu met je onbeperkt internet sim only abonnement naar het buitenland wilt gaan, kan dat ook?

Roaming kosten binnen de EU zijn afgeschaft

Er is sinds 15 juni 2017 een nieuwe wet in werking getreden waardoor de roaming kosten binnen de EU zijn afgeschaft. In de praktijk wil dit zeggen dat je jouw bundel (bestaande uit belminuten & data) ook kunt gebruiken in het buitenland. Voorheen moest je hiervoor in het buitenland hogere kosten betalen. Ga je buiten de EU? Dan betaal je hier nog wel steeds roaming kosten voor. Roaming betekent overigens simpelweg de kosten voor bellen of data in het buitenland.

Misverstanden voorkomen

Nu is het zo dat wanneer je bijvoorbeeld naar Frankrijk gaat je telefoon automatisch verbinding maakt met een Frans netwerk. Als je mobiel internet wilt kunnen gebruiken, moet je er wel voor zorgen dat roaming aanstaat in de instellingen van je telefoon.

Als je nu vanuit Frankrijk naar Nederland belt, worden deze minuten ‘gewoon’ uit je bundel gebruikt. Ben je echter in Nederland en bel je naar het buitenland (bijvoorbeeld naar Frankrijk) dan vallen deze kosten wel buiten je bundel. Dit is een misverstand dat er nog wel eens is bij mensen, maar nu weet je dus dat je hier op moet letten in het vervolg! Meer buitenland vragen kun je via onze website bekijken.