Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Prepaid simkaart met internet

Prepaid simkaart met internet

Ook met een prepaid simkaart kan je goedkoop internet op je smartphone gebruiken. Prepaid simkaarten zijn de chips van telefoonproviders waar je zelf een tegoed op moet storten om deze te gebruiken. De telefoons hebben nog wel eens een simlock op het toestel zitten. De tegoedkaarten zijn onder andere bij supermarkten, boekwinkels, benzinestations en telefoonwinkels te koop.

Nadat een aantal euro’s op de balans van je kaart zijn gestort is het dus mogelijk om hiermee te bellen. Je kunt er echter ook voor kiezen om een internetbundel te activeren. In de meeste gevallen kan je kiezen uit verschillende opties qua snelheid en hoeveelheid data die je wilt gebruiken. Als je nog niet bekend bent met deze mogelijkheid dan moet je zeker dit artikel verder lezen want we gaan je hierin alles vertellen over een prepaid simkaart met internet.

Activeren internetbundel

Zoals gezegd kan je met een prepaid simkaart internet op je telefoon krijgen door een bundel te activeren. Met deze simkaart moet je de kosten voor de internetbundel wel vooruitbetalen. Je begint daarom met het storten van voldoende tegoed op je balans. Hoeveel dit moet zijn is afhankelijk van het pakket dat je wilt afnemen. Iedere provider van prepaid simkaarten heeft verschillende bundels en prijzen. Zo zijn er bijvoorbeeld bundels waarmee je een dag, week of maand onbeperkt kunt internetten. Bij andere opties kies je het aantal gigabytes aan data dat je wilt afnemen. Om een internetbundel te activeren kan je naar de provider bellen of een code sms’en. Heeft jouw toestel een andere vorm simkaart, bijvoorbeeld een micro simkaart? Dan kun je dat vaak redelijk eenvoudig omzetten.

Goedkoper dan bellen

Internet activeren op de prepaid simkaart in je telefoon is helemaal niet zo’n gek idee. Je kunt met een internetbundel namelijk een stuk goedkoper uit zijn dan wanneer je iedere keer zou bellen om je vrienden te bereiken. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig toch allemaal chatapplicaties zoals Whatsapp en Facebook Messenger. Wanneer je hen wilt spreken dan kan je dezelfde apps ook voor een telefoongesprek gebruiken. Eigenlijk heb je de traditionele telefoondiensten dus helemaal niet meer nodig. Het is vele malen voordeliger om voor een paar euro een internetbundel op je prepaid simkaart te activeren en alleen hier gebruik van te maken. Overigens heb je ook de optie om deze bundel iedere maand automatisch te verlengen. Meer simkaart vragen op onze website.