Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Van micro naar nano simkaart

Van micro naar nano simkaart

De onderdelen in mobiele telefoons zijn de laatste jaren steeds kleiner geworden. Dit is ook nodig, want tegenwoordig worden in het kleine mobiele apparaatje enorm veel dingen geplaatst. Een gevolg is ook dat de simkaart steeds kleiner is geworden. De ouderwetse simkaarten hadden afmetingen van meer dan 1 x 1 cm. Dit formaat wordt in niet veel telefoons meer gebruikt.

De meeste toestellen vereisen nu namelijk een micro simkaart, ook een prepaid simkaart kan dit formaat hebben. De allernieuwste modellen gaan zelfs nog een maatje kleiner. Nu zijn we namelijk van micro naar nano simkaart gegaan. Wat moet je nu doen wanneer je een nieuwe smartphone hebt gekocht die een simkaart van het nano formaat nodig heeft?

Formaat simkaart aanpassen

De provider van mobiele telefoondiensten houden er natuurlijk ook rekening mee dat er nu smartphones zijn met verschillende formaten simkaarten. Om deze reden worden de chips tegenwoordig zo gemaakt dat je op een gemakkelijke manier het formaat kunt aanpassen. Het enige dat je moet doen om een kleinere simkaart te krijgen is met je vinger het gewenste formaat eruit duwen. De verschillende formaten zijn namelijk al in de kaart gestempeld. Als je dus een micro simkaart hebt dan is de kans groot dat je nog een keer het kleinere nano formaat eruit kunt drukken. Het is een heel simpele manier om de grootte aan te passen. Het imei nummer staat vaak ook op de simkaart zelf.

Nieuw bestellen i.p.v. knippen

Mocht je een simkaart hebben waar de uitlijning van een ander formaat nog niet is uit gestempeld, dan kan je het beste een nieuwe bestellen bij de provider van je mobiele abonnement. Op het internet zijn verschillende sites te vinden die je vertellen dat je de simkaart ook zelf op maat kan knippen. Dit is echter niet aan te bevelen. De kans is namelijk groot dat je de chip beschadigd en hierna de kaart niet meer kunt gebruiken. Een betere oplossing is contact opnemen met de telefoonprovider en vragen of zij een nieuwe simkaart opsturen. Vaak is het ook mogelijk om bij een winkel van het bedrijf naar binnen te lopen en hier direct een nieuw exemplaar in je smartphone te laten stoppen. Meer over simkaart vragen kun je op onze website bekijken.