Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Waar vind ik mijn simkaartnummer?

Waar vind ik mijn simkaartnummer?

Het kan weleens voorkomen dat je bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement om je simkaartnummer wordt gevraagd. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je graag je oude telefoonnummer wilt behouden. Nu wist je waarschijnlijk niet eens dat je simkaart ook een nummer heeft. Waar je jouw simkaartnummer kunt vinden is daarom ook onduidelijk. Wij delen in dit artikel enkele mogelijkheden om deze informatie te achterhalen.

Geschreven op simkaart

Waar je als eerste zou kunnen kijken is op de simkaart zelf. Het nummer staat hier namelijk op geschreven. Kijk op de ruimte naast de goudkleurige chip op de kaart. Soms is het echter zeer lastig om de cijfers te lezen. Door het regelmatig in- en uitschuiven van de simkaart zal deze tekenen van slijtage vertonen en dat zorgt ervoor dat het nummer niet meer goed zichtbaar is. Ook heb je tegenwoordig met steeds kleinere simkaarten te maken waardoor de cijfers ook steeds kleiner en moeilijker leesbaar worden.

Via telefooninstellingen

Een andere mogelijkheid om je simkaartnummer te vinden is via de instellingen van je telefoon. Voor ieder besturingssysteem voor mobiele apparaten zijn de telefooninstellingen net iets anders ingedeeld. Je zal moeten zoeken naar algemene info over het apparaat dat je gebruikt. Misschien is het daarna nog nodig om een menu over de simkaart te vinden. Uiteindelijk zal je op zoek moeten gaan naar ICCID of SIM ID informatie om het nummer te achterhalen. Voor telefoons met iOS, Windows of Blackberry software moet het simkaartnummer in het standaardmenu te vinden zijn. Voor Android toestellen is dit niet het geval. Je hebt dan echter nog wel de optie om een aparte app hiervoor te installeren. Het simkaart nummer is dus gekoppeld aan de simkaart, waar een imei nummer gekoppeld is aan het toestel.

Opvragen bij provider

Lukt het je niet om eigenhandig je simkaartnummer te vinden, dan heb je ook nog de optie om de informatie op te vragen bij je provider. Bel naar de klantenservice of kijk op de website van het bedrijf om de procedure hiervoor te weten te komen. Ook als je het nummer nodig hebt om je nummer te behouden wanneer je overstapt naar een andere provider zijn de bedrijven verplicht om hieraan mee te werken. Meer simkaart vragen zijn er op onze website te bekijken.