Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Wat is een imei nummer?

Wat is een imei nummer?

Wanneer je iets met een telefoon gedaan wilt krijgen dan kan je gevraagd worden om het imei nummer door te geven. Als je hier nog nooit van hebt gehoord dan kan dit verzoek je verwarren. Want wat is een imei nummer? Je telefoonnummer weet je wel uit je hoofd maar een ander nummer dat aan je toestel is gekoppeld dat zorgt regelmatig voor de nodige verwarring.

Toch heeft iedere telefoon een imei nummer. De afkorting IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Het is dus een nummer waarmee de identiteit van een mobiele telefoon geverifieerd kan worden.  Ieder toestel dat in de wereld wordt verkocht heeft een unieke nummercode. Hoe je deze voor jouw telefoon kunt achterhalen en wat je ermee kunt doen gaan we je hier vertellen. Het imei nummer is gekoppeld aan het toestel, niet aan de micro simkaart.

Imei nummer van mijn telefoon

Nu je weet wat het imei nummer precies is, wil je waarschijnlijk ook wel weten hoe je dit voor jouw telefoon kunt achterhalen. Dit is heel gemakkelijk. Wanneer je de originele doos nog hebt van het toestel dan zal de code hier zeker op vermeld staan. Mocht je de doos niet bij de hand hebben dan kan je ook onder de batterij van je simlock vrij kijken. Onder de accu zit namelijk in de meeste gevallen een sticker met het nummer hierop vermeld. Waar je naar moet zoeken is een reeks van 15 cijfers. Als ook dit niet tot het succesvol achterhalen van je imei nummer leidt dan is er nog een andere manier. Je kunt namelijk ook op je toestel de code *#06#* intoetsen en hiernaartoe bellen. Het imei nummer van je telefoon verschijnt dan op je scherm. Het is dus iets anders als het simkaart nummer, het imei zit gekoppeld aan je toestel zelf.

Waar kan je de code voor gebruiken?

Indien je graag wilt weten wat je imei nummer is dan zal je deze wel ergens voor nodig hebben. De code wordt bijvoorbeeld gebruikt om te achterhalen of een toestel simlock vrij is en om deze blokkering ervan af te halen. Tevens kan je het nummer nodig hebben als je jezelf wilt beveiligen tegen diefstal. Imei is namelijk voor iedere telefoon uniek. De politie zal de informatie graag willen weten om in staat te zijn jouw gestolen telefoon terug te vinden. Meer simkaart vragen zijn via onze website te vinden.