Geld besparen op je telefoonrekening in 2023

Het jaar 2023 is aangebroken! En zo aan het begin van het jaar is het altijd een goed idee om eens te kijken of er nog mogelijkheden zijn om de kosten voor je telefoonrekening iets te verlagen. Het kan namelijk vaak lonen om eens rond te kijken bij diverse aanbieders, soms kan je huidige abonnement misschien wel een stuk goedkoper!

De meest voordelige optie geen nieuwe telefoon uitzoeken

Alhoewel het natuurlijk erg verleidelijk kan zijn om dit jaar weer een nieuwe telefoon uit te gaan zoeken, is het zeker niet de meest voordelige optie. Bij veel providers kun je bijvoorbeeld om de 2 jaar een nieuwe telefoon uitzoeken. Die betaal je natuurlijk gewoon zelf in een maandelijks termijn, maar het is voor veel mensen toch wel heel erg verleidelijk om het nieuwste toestel in de broekzak te hebben zitten.

Alhoewel de provider je misschien zal vragen of je een nieuw toestel wilt, kun je natuurlijk ook gewoon nee zeggen. Je blijft je huidige toestel dan gebruiken en kiest voor een sim only abonnement. Dat scheelt enorm in de kosten! Wil je meer weten over sim only? Bezoek dan onze veelgestelde vragen pagina voor meer informatie.

Hoe kun je nog meer besparen op je telefoonkosten?

Een andere optie is om je huidige verbruik eens onder de loep te nemen. Misschien heb je wel een onbeperkt internet en onbeperkt bellen abonnement, maar gebruik je veel minder data dan je dacht. In je telefoon kun je eenvoudig opzoeken hoeveel data je daadwerkelijk verbruikt. Is dat veel minder dan de bundel die je hebt afgesloten? Dan kan het zeker lonen om eens via onze website te vergelijken of er niet een goedkoper sim only alternatief te vinden is.

Heb je eigenlijk nog wel veel belminuten nodig?

Het kan zijn dat je een echte beller bent die altijd in gesprek is met vrienden over de telefoon. Je hebt hier dan misschien ook een grote balbundel of zelfs onbeperkte minuten voor afgesloten. Maar heb je die belminuten eigenlijk wel echt nodig? Je kunt immers ook bellen via andere diensten zoals Whatsapp. Het bellen verloopt dan via het internet en daar heb je dan dus geen belminuten voor nodig. Mocht je eens willen kijken of het mogelijk goedkoper kan, dan kun je via onze website een goede vergelijking maken.

Conclusie

We hopen dat je iets hebt gehad aan de tips uit dit artikel en dat je hiermee veel geld kunt besparen in 2023! De kosten om te leven blijven momenteel flink stijgen, dus als je ergens nog iets kunt besparen is dat natuurlijk mooi meegenomen.