We schreven even geleden al over hoe je met een sim only abonnement verantwoordelijk bezig bent. Je geeft namelijk een stuk minder uit per maand aan je telefoon (over het algemeen). Maar met alleen een simkaart kun je natuurlijk niet zoveel, je hebt een toestel nodig waar de simkaart in gebruikt kan worden.

Veel mensen kiezen er alsnog voor om hun nieuwe toestel te financieren via de provider. In feite sluit je dan een lening af, je moet namelijk ook je inkomen laten zien en je mag bijvoorbeeld geen negatieve BKR registratie hebben. Dan kun je namelijk in de problemen komen. Alhoewel veel providers geen rente rekenen voor het toestel, kan dit toch voor sommige mensen geen goed idee zijn.

Als je bijvoorbeeld woning wilt gaan kopen of een andere lening wilt gaan doen, kan je door je telefoon mogelijk minder lenen. We zullen er niet in detail op in gaan, maar soms is het dus beter om een los toestel te kopen waar je niet maandelijks voor moet betalen.

Sparen met een doel vaak veel eenvoudiger

geld besparen sim onlyMisschien heb je in het verleden wel eens voor iets gespaard wat je heel erg graag wilde hebben. Bijvoorbeeld een auto, fiets of mooie kleding. Waarschijnlijk heb je toen ook wel gemerkt dat sparen met een duidelijk doel voor ogen vaak veel sneller gaat. Je geeft minder snel geld aan andere dingen uit en legt zoveel mogelijk opzij om je doel te bereiken.

Dit kun je ook doen voor een nieuw toestel. Als je het allerlaatste model wilt, zul je vaak behoorlijk in de buidel moeten tasten. Een nieuwe iPhone kan je namelijk zomaar meer dan €1000 kosten.

Maar kies je voor een iets ouder model, dan heb je het doel sneller bereikt. Wij raden iedereen aan om in ieder geval te kijken naar toestellen van 1 tot 2 jaar oud, je kunt ze namelijk doorgaans voor veel minder geld aanschaffen. Als je alles op een rijtje zet ben je met een los toestel in combinatie met een sim only abonnement vaak veel voordeliger uit op de lange termijn.

Nieuwste toestel zelf kopen kan voordelig zijn

Alhoewel er voldoende alternatieven zijn om geld te besparen door een iets oudere telefoon aan te schaffen, kun je toch ook voordelig uit zijn met het nieuwste toestel. Zo zijn er mensen die altijd de nieuwste iPhone als los toestel kopen wanneer deze uitkomt.

De eerste keer is dit natuurlijk een behoorlijke uitgave, maar iedere keer als het nieuwe model uitkomt, verkopen ze de oude via een website als Marktplaats en leggen een paar honderd euro bij voor een nieuwe. Dit kan interessant zijn, zeker als je plezier haalt uit de laatste nieuwe gadgets.