Kan mijn telefoon overweg met los abonnement?

Steeds vaker realiseren mensen zich dat ze flink wat geld uitgeven aan hun mobiele telefoon. Maandelijkse kosten van €50 of zelfs nog meer zijn helemaal niet zo vreemd bij veel mensen. Vaak  betreft het dan een abonnement inclusief een telefoon. Een hollandsnieuwe aanbieding is mogelijk interessant voor u.

De providers bieden de telefoon dan aan bij het abonnement, eigenlijk betaal je de telefoon dan gewoon zelf. Als je overstapt naar een sim only abonnement, dan betaal je niet voor een telefoon. De kosten zijn puur de belbundel en de databundel bij het abonnement. Maar als je wilt overstappen zul je dus wel zelf voor een telefoon moeten zorgen, er wordt vaak gekozen om de huidige telefoon daarvoor te gebruiken. Maar is uw telefoon er wel geschikt voor? In dit artikel meer uitleg.

Controleer of uw telefoon simlock vrij is

telefoon geschiktSommige telefoons hebben een zogenaamde simlock. Dit is een beveiliging van de provider waarbij de telefoon enkel sim kaarten accepteert van die provider. Dit wordt vaak gedaan bij prepaid telefoons, waarbij de provider de telefoon tegen vrij lage kosten aanbiedt. Als uw telefoon een dergelijk simlock heeft, dan kunnen er dus geen sim kaarten van andere aanbieders in. Om te controleren of uw telefoon zo’n simlock heeft, is het aan te raden om dit van te voren goed te controleren. Haal uw huidige sim kaart uit uw telefoon en probeer er eens een exemplaar van een vriend of vriendin in te doen (van een andere provider). Als alles goed gaat, dan heeft u waarschijnlijk geen simlock.

Heeft u wel een simlock? Dan is het zaak om de telefoon eerst te unlocken voordat u gebruik kunt maken van andere simkaarten. Door contact op te nemen met de provider kan de simlock worden verwijderd, soms kan dit gratis gedaan worden maar soms is er ook een kleine vergoeding voor noodzakelijk.

Welk abonnement kiest u?

Als u er zeker van bent dat uw telefoon overweg kan met een nieuwe provider, dan is het zaak om het beste sim only abonnement uit te gaan zoeken. Er zijn vele mogelijkheden op dit gebied en er is dus voor ieder wat wils. Als u een overzichtje maakt van uw wensen, dan kunt u pas echt goed vergelijken. Kijk ook goed welke providers bijvoorbeeld gebruik maken van een goed aangeschreven netwerk, zodat u altijd bereik heeft.