De goedkoopste manier om te bellen

De reden dat je een Tele2 aanbieding moet afsluiten is simpelweg dat het de goedkoopste manier is om te bellen. Niemand wil ergens teveel voor betalen. Wanneer je ergens anders dezelfde kwaliteit en mate van service kunt krijgen voor een lagere prijs dan maak je hier uiteraard gebruik van.

Dit is zeer zeker het geval wanneer je sim only en telefoonabonnementen met toestel met elkaar vergelijkt. Bij de laatste is namelijk ook de prijs van het toestel bij gerekend. Als je deze eenmaal hebt afbetaald dan gaan de maandelijkse abonnementskosten echter niet magisch omlaag. Hier zal je echt zelf op alert moeten zijn en een nieuw abonnement afsluiten, want de goedkoopste manier om te bellen is sim only. Maar ook mobiel internet, wat tegenwoordig toch het meest gebruikt wordt, is zeer voordelig te gebruiken met een sim only abonnement. Laten we wat meer uitleg geven over sim only in dit artikel.

Abonnement met alleen een simkaart

simkaartenDe naam sim only geeft al aan dat het hier om een telefoonabonnement gaat met alleen een simkaart. Om deze te gebruiken moet je dus al een mobiele telefoon in je bezit hebben waar je het simkaartje in kunt stoppen. Makkelijker wordt het natuurlijk niet en goedkoper ook niet.

Het maakt overigens niet uit of je toestel een standaard, micro of nano formaat simkaart nodig heeft. Tegenwoordig worden deze namelijk zo aangeleverd dat je makkelijk zelf het formaat kunt aanpassen. De voornaamste reden dat een sim only de goedkoopste manier is om te bellen, is dat je niet de nieuwste smartphone hoeft af te betalen. Je maakt gebruik van je bestaande telefoon en dat scheelt, flink zelfs.

Daarbij komt ook nog eens dat als je de toestellen wegneemt, dat providers op andere vlakken met elkaar moeten concurreren. Bijvoorbeeld op de abonnementskosten dus. Met een sim only kun je dus heel voordelig een abonnement hebben. Je moet wel genoegen nemen met een wat oudere telefoon, of zelf een toestel kopen als los toestel.

Stop met te veel voor je toestel betalen

Zoals gezegd heb je wel al een mobiele telefoon nodig als je goedkoop wilt bellen met een sim only abonnement. Heb je deze nog niet dan klinkt het misschien aantrekkelijk om deze gratis te krijgen bij het afsluiten van een telefoonabonnement. Veel mensen willen liever maandelijks betalen voor hun toestel dan hem als los toestel aanschaffen. Sommige modellen kunnen namelijk meer dan €1000 kosten, denk aan de goedkoopste

De kosten voor het toestel betaal je echter ruimschoots terug doordat je iedere maand meer abonnementskosten betaalt. Wanneer je alle bedragen bij elkaar optelt dan zal je ook tot de ontdekking komen dat een groot bedrag aan rente wordt berekend. Stop met te veel voor je toestel betalen. Het is gewoon niet nodig. Je kunt veel beter een telefoon los kopen en deze in een keer afrekenen als je hier de middelen voor hebt. Als je het geld niet hebt voor het nieuwste model, kies dan voor een refurbished of tweedehands toestel. Je hebt dan een iets ouder model maar ben ook veel minder geld kwijt. Dit is nog een manier om geld te besparen.

Goedkoopste beltarief vinden

Nu dat je weet dat sim only de goedkoopste manier is om te bellen, kan je op onderzoek uitgaan wat er zoal wordt aangeboden qua abonnementen. Deze zoektocht kan je het beste op internet beginnen. Via onze website kun je alle Nederlandse providers van sim only abonnementen met elkaar vergelijken. Je kunt denken aan grote providers zoals KPN & T-Mobile, maar ook kun je kiezen voor een kleinere provider. Dit laatste zijn doorgaans veel voordeliger.

Hier kan je namelijk vergelijkingswebsites vinden waarop je alle verschillende abonnementen met elkaar kunt vergelijken. Je zal dan ook zien dat de prijzen per sim only provider ook verschillend zijn. Hetzelfde geldt overigens voor MB’s aan internetdata en sms-berichten. Een regel die je ook kunt aanhouden bij het afsluiten van een abonnement is, dat als je meer afneemt dan zal het tarief per MB omlaag gaat. Neem je bijvoorbeeld 180 belminuten af dan is het tarief per minuut een stuk lager dan bij een bundel met slechts 60 belminuten. Allemaal best wel logisch, je koopt namelijk in bulk. Als je in de supermarkt een 6-pack cola koopt ben je ook voordeliger uit dan wanneer je een los blikje aanschaft. Zo werkt het dus ook met telefoonabonnementen.