Goedkope telefoonabonnementen met gratis telefoon – Kies beter voor deze optie

Als je op zoek bent naar goedkope telefoonabonnementen met een gratis telefoon, dan zul je best goed moeten zoeken. Want er zijn maar weinig aanbieders die dit aanbieden. Je betaalt namelijk altijd ook voor het toestel, dat zit dan doorberekend in het maandbedrag. Lees ook onze Simpel review op de website.

Wil je echt goedkoop bellen, internetten en sms’en op je telefoon dan moet je een los abonnement afsluiten, waar je puur voor je bundel betaald. Je hebt vervolgens geheel zelf de keuze welke telefoon je daarvoor gaat gebruiken. Welke opties voor een nieuwe telefoon heb je allemaal? Laten we die eens in dit bericht doornemen.

Je huidige telefoon behouden

Als je huidige telefoon nog in redelijke staat is, dan kan dit een goede optie zijn, mits je telefoon simlock vrij is. Als je telefoon in de loop van de jaren een beetje traag is geworden, wil dat niet direct zeggen dat het een probleem hoeft te zijn. Met een reset kan de telefoon vaak weer een stuk sneller worden. Dit is natuurlijk de meest voordelige optie, omdat je verder geen geld hoeft uit te geven aan een nieuw toestel. Maar we begrijpen ook dat dit niet voor iedereen handig is. Soms is je telefoon dermate oud dat het echt niet meer kan, of is je toestel defect gegaan waardoor je echt een nieuwe nodig hebt.

Nieuwe telefoon aanschaffen als los toestel

Je kunt in de veel winkels (en online) een los toestel aanschaffen. Kies je voor de meest bekende versies zoals de Samsung Galaxy of iPhone dan betaal je hiervoor de hoofdprijs, denk aan prijzen van €500 – €750. Dat is flink wat geld voor een telefoon, zeker als je doel was om geld te besparen. Kies je echter voor een wat minder bekend model betaal je een stuk minder. Voor ongeveer €200 – €300 kun je een heel behoorlijk toestel aanschaffen, meestal betreft het dan een Android.

Vraag eens rond of kies voor een tweedehands toestel

Als je echt flink wilt besparen op je kosten en het eigenlijk zonde vindt om een nieuwe telefoon te kopen, dan zijn er natuurlijk ook nog andere opties om te combineren met je nieuwe sim only abonnement. Je vrienden, kennissen of familieleden hebben vast ook nog wel een telefoon die je kunt gebruiken. Er is altijd wel iemand die je kent die nog een redelijk recent model heeft. Wellicht kun je deze gratis overnemen, of tegen een vriendenprijsje. Je bent dan natuurlijk wel afhankelijk van wat er beschikbaar is. Ook kun je de keuze maken om een tweedehands toestel aan te schaffen. Als tweedehands kun je meestal redelijk recente telefoons aanschaffen, voor een fractie van de prijs.

Als je dus een goedkope telefoonabonnementen met gratis toestel zoekt, dan zul je waarschijnlijk moeite hebben om deze te vinden. Een veel betere keuze is om een sim only abonnement af te sluiten en daarbij een los toestel aan te schaffen, een bijkomend voordeel is dat je telefoon niet gekoppeld zit aan je abonnement. Is er dus iets mis met je telefoon, dan blijf je niet betalen voor een toestel dat je inmiddels niet meer gebruikt.