Google komt met eigen smartphone; Pixel

Google is al enige tijd actief op de markt voor mobiele telefoons. Zo is het Android besturingssysteem ontwikkeld door Google. Fabrikanten kunnen hier gebruik van maken en hun eigen functionaliteiten toevoegen aan het besturingssysteem. Google is daarnaast met de Nexus modellen ook al enige tijd actief op de smartphone markt.

Deze apparaten waren vaak zeer geliefd omdat deze het ‘ware’ Android bevatte (zonder toevoegingen van fabrikanten). Daarnaast kregen deze Nexus modellen altijd als eerste de nieuwe versie van Android. Deze modellen droegen wel de merknaam van Google, maar de gebruikte hardware kwam van een andere fabrikant zoals LG, HTC of Samsung. Met de nieuwe Pixel reeks gaat hier verandering in komen.

Gebruik van eigen hardware

google pixelGoogle gaat bij deze nieuwe telefoons de hardware ook zelf leveren. Dit zal waarschijnlijk gedaan zijn om meer controle over de kwaliteit van de hardware te houden. Natuurlijk een goede ontwikkeling. Deze nieuwe hardware afdeling zal worden gerund door een voormalig baas van Motorola. Met de sterke concurrentie in de smartphone markt is het voor Google natuurlijk zaak om een zo goed mogelijk product te leveren. Door het zelf leveren van de hardware zal de kwaliteitscontrole waarschijnlijk beter kunnen worden beheerst.

Specificaties van de Pixel telefoons

De behuizing van de Pixel zal worden vervaardigd van aluminium. De Pixel zal in 2 smaakjes verkrijgbaar zijn, een 5 inch versie (Pixel) en een 5,5 inch versie (Pixel XL). Met 15 minuten aan de lader, zou de telefoon weer 7 uur verder moeten kunnen. Dit is natuurlijk buitengewoon prettig voor mensen die veel van hun smartphone gebruik maken en vaak met een lege batterij zitten. Ook is de Pixel nog gewoon uitgerust met een aansluiting voor de koptelefoon, dit in tegenstelling tot de iPhone 7. De camera aan de achterkant van het toestel is een 12 megapixel camera, wat ongetwijfeld voor zeer scherpe foto’s en video’s zal zorgen. Vergelijk je abonnement op onze website en bekijk de Youfone ervaringen hier ook.

De telefoon heeft daarnaast 4 GB werkgeheugen. Er komen 2 versies een 32 GB versie en 128 GB versie. Het lijkt erop dat de telefoon helaas voorlopig nog niet in Nederland wordt uitgebracht. Hopelijk zal dit in 2017 wel het geval zijn. Prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.