Google pixel 3 xlDat Google een goed besturingssysteem maakt (Android) is wel duidelijk voor veel mensen. Sinds enkele jaren maken ze echter ook eigen telefoon; de Google Pixel. Het nieuwe model Pixel 3 XL komt officieel waarschijnlijk pas op oktober op de markt. Maar op de zwarte markt in Oekraïne wordt het toestel al aangeboden. Er moet wel een flinke meerprijs voor neergelegd worden.

We zijn natuurlijk wel gewend dat de details van een nieuwe smartphone al uitlekken voordat de telefoon uitkomt. Fabrikanten weten vrijwel nooit alle details en specificaties geheim te houden. Dat een telefoon al te koop is voor een officiële releasedatum komt echter maar weinig voor.

Forse meerprijs

De handelaar geeft aan een groot aantal pre-release toestellen in bezit te hebben en verkoopt deze toestellen via Telegram. De toestellen zijn volgens de handelaar die zichzelf ‘Luchlove’ noemt volledig origineel en worden inclusief doos, handleiding & oordopjes verkocht voor een prijs van 2000 dollar. Dit is een flinke toeslag op de verwachtte prijs van 800 tot 1000 dollar voor het toestel tijdens de release.

Gestolen uit de fabriek?

Hoe de handelaar precies aan de toestellen komt is onduidelijk, vermoedelijk zijn deze uit de fabriek gestolen. Google heeft een onderzoek gestart naar de oorzaken van het lek. Toch zijn er al enkele exemplaren verkocht aan nietsvermoedende kopers. De kopers begaan daarmee ook een strafbaar feit, gestolen goederen kopen is namelijk ook strafbaar.

Specificaties Google Pixel 3 XL

Doordat de telefoons nu al te koop zijn op de zwarte markt, zijn de specificaties van het toestel uiteraard ook al bekend geworden. Het toestel beschikt over een 6,2 inch scherm, een 12,2 megapixel-camera aan de achterkant en een dubbele camera aan de voorkant van 8 megapixel. De processor is een Snapdragon 845-hip met 4GB werkgeheugen en een opslagruimte van 64GB. Google introduceert wel vaker een nieuw Android besturingssysteem bij 1 van hun eigen smartphones, zo is dat ook hier het geval. Het toestel zal voorzien zijn van Android 9.0. Wanneer de officiële release van het toestel zal zijn is nog niet bekend, maar de geruchten zijn ergens in oktober. Als je het toestel los wilt kopen, kies er dan een goed en voordelig sim only abonnement bij uit. Zo bespaar je veel kosten.