Groeiende vraag naar data-only bundels

Provider Tele2 zegt dat er bij jongeren onder de 30 jaar een groeiende behoefte is naar data-only bundels. Dat zijn dus abonnementen waar je enkel data afneemt en geen belminuten. Deze conclusie trekt de provider na een onderzoek dat gedaan is onder 1135 Nederlanders door Motivaction.

“Bijna vier op de tien jongeren (38 procent) tussen de 18 en 30 vindt het zelfs eng om te bellen. Ook sturen 9 op de 10 jongeren (89 procent) hun vrienden liever een berichtje dan dat ze bellen.”

vraag naar data onlyDaarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om te bellen met apps zoals Whatsapp, waar je enkel data voor nodig hebt. Uit het onderzoek komt naar voren dat 74 procent van de Nederlands het wel ziet zitten om een data only abonnement af te sluiten en de belminuten helemaal te schrappen. Provider Tele2 heeft een sim only abonnement waarbij het je enkel data afneemt.

Je kunt dan nog wel gewoon bellen, maar rekent per minuut af wat je verbruikt hebt. Die kosten bedragen dan €0,15 per minuut. Als je iedere maand een kwartiertje belt, dan zou een 100 minuten bundel van €2 per maand al voordeliger zijn. Je moet dus echt helemaal nooit bellen om het voordeliger te laten zijn.

Tijdelijk korting op databundels

Normaal gesproken kost een 10GB data abonnement bij Tele2 €15 p/m. Tele2 geeft nu €2 korting per maand, waardoor deze bundel slechts €13,- per maand kost. Als je 2 keer zoveel data wilt, dus 20GB, dan betaal je daar nu slechts €16 p/m voor in plaats van €19,- per maand. Deze prijzen zijn op basis van een 2 jarig abonnement, maar ook als je een 1 jarig of maandelijks opzegbaar abonnement wilt hebben krijg je de korting van €2 per maand. Onbeperkt internet is ook mogelijk, hier moet je echter wel de onbeperkt bellen bundel bij nemen voor €5,- per maand. Zo heb je onbeperkt internet & bellen voor een totaal prijs van €25 p/m op basis van een 2 jarig abonnement. Je kunt een sim only abonnement natuurlijk in diverse telefoons gebruiken, zoals bijvoorbeeld een Samsung telefoon of een iPhone.