Heb je nog wel een grote belbundel nodig? Wij denken van niet

Enkele jaren geleden was het zo dat grotere belbundels erg populair waren. Want iedereen was de hele dag aan het bellen met elkaar. En wanneer je over de bundel heenging, betaalde je flink extra. Alhoewel er natuurlijk nog steeds veel gebeld wordt, is het mobiele internet tegenwoordig een stuk belangrijker geworden. Veel mensen bellen eigenlijk nog amper, daardoor zijn T-mobile aanbiedingen interessant. Toch betalen veel mensen voor een flinke bundel om te bellen en hebben juist een kleine databundel. Maar ook als je over de databundel heengaat, zal je flink moeten bij betalen.

Heb jij meer belminuten dan je gebruikt?

Veel mensen met een mobiel abonnement hebben tegenwoordig een stuk meer belminuten dan ze nodig hebben. Zonde natuurlijk. Want hier betalen ze ook voor. Wij raden aan om eens goed na te kijken hoeveel je nu eigenlijk per maand belt en de bundel vervolgens naar beneden bij te stellen. Eventueel kun je deze kosten gebruiken om extra data in te kopen, want de kans bestaat natuurlijk dat je daar juist te weinig van hebt. Maar je kunt de de bespaarde kosten natuurlijk ook gewoon in je zak steken, het leven is immers al duur genoeg!

Liever sneller internet op je smartphone?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je enkele jaren geleden een sim only abonnement hebt afgesloten om flink op de maandelijkse kosten te besparen. De andere kant van de medaille is dat je waarschijnlijk je oude telefoon nog even in gebruik hebt gehouden. Niets mis mee, maar tegenwoordig zijn er veel snellere telefoons beschikbaar. Meeste nieuwe smartphones beschikken ook over 4G internet, dat is stukken sneller dan 3G. Veel providers bieden dit ook gratis aan, zeker de moeite waarde. Want je internet wordt er echt stukken sneller door. Maar als je oudere telefoon het niet ondersteund, kun je er uiteraard geen gebruik van maken. De kosten die je bespaard door je belminuten te verlagen, zou je kunnen gebruiken om een wat nieuwe model aan te schaffen. Misschien een heel nieuw toestel, of anders wellicht een tweedehands toestel. Op Marktplaats of wellicht in je eigen vriendenkring kun je vaak wel een wat nieuwe model vinden die wel 4G ondersteund. Een leuke upgrade! Natuurlijk kun je gewoon van je voordelige sim only gebruik blijven maken, mits de nieuwe telefoon simlock vrij is natuurlijk.

Maak een vergelijking tussen de providers

Mocht je willen weten of een sim only abonnement interessant voor je is, dan kun je op onze website een goede vergelijking maken tussen de diverse providers. Je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt internet voor de groot verbruikers van mobiel internet, maar ook andere abonnementen zijn te vergelijken op de website. Heb je al een sim only en wil je weten of je niet teveel betaald bij je huidige provider? Neem dan ook gerust eens een kijkje.