Een grote databundel of onbeperkt internet bij je abonnement nemen?

Als je een sim only onbeperkt internet abonnement zoekt, dan ben je hier aan het juiste adres. De kans is dan ook groot dat je redelijk wat data verbruikt iedere maand en nu naar een oplossing zoekt om niet steeds bij te hoeven betalen aan het einde van de maand. Wellicht is een onbeperkt internet bundel iets voor je, maar mogelijk kun je ook uit de voeten met een grote databundel. Dat laatste zal namelijk in de meeste gevallen toch goedkoper uitpakken dan een onbeperkt internet abonnement, mits je natuurlijk binnen de bundel blijft.

Hoeveel data verbruik je?

Als je veel onderweg bent of bijvoorbeeld op school zit, dan bestaat de kans dat je flink wat mobiele data verbruikt. Dat is dus de data die uit je bundel komt. We hebben het dus niet over de totale data die je verbruikt, want als je thuis bent kun je natuurlijk van het draadloze internet gebruik maken (dat gaat niet van je bundel af). Het is dus belangrijk om een beeld te hebben van je huidige verbruik. Met een Tele2 zakelijk abonnement zou dit mogelijk moeten zijn.

De meeste providers hebben een online omgeving waar je kunt inloggen en je verbruik van de afgelopen maanden kunt inzien. Als je hier eens inkijkt, kun je een gemiddelde berekenen van de hoeveelheid data die je verbruikt. Wanneer je dit als basis neemt en er nog een kleine speling bij optelt, zit je aan de veilige kant. Natuurlijk moet je het data verbruik dan wel in de gaten blijven houden, dat is logisch. Op sommige telefoons is dit automatisch ingebouwd, maar er zijn ook applicaties beschikbaar waarmee dit heel goed inzichtelijk gemaakt kan worden.

Kun je nog data besparen?

Wat we veel zien is dat mensen helemaal niet zo zuinig met hun data omgaan. Ze downloaden in het wilde weg, versturen foto’s, video’s en streamen filmpjes via hun bundel. Dit kan natuurlijk best, maar als je wat bewuster omgaat met je databundel kun je flink wat besparen. Ook het aanzetten van de je draadloze verbinding als je thuis bent kan heel veel data schelen iedere maand. Alles wat daar immers via verzonden en ontvangen wordt, gaat namelijk geheel buiten je bundel om.

Ook kan het zijn dat bepaalde instellingen op je telefoon ervoor zorgen dat applicaties op de achtergrond veel data verspillen. Ook dit nalopen kan je wat extra ruimte geven. Als je echt helemaal nergens naar om wilt kijken en gewoon voor een vast bedrag klaar zijn, dan is een onbeperkt internet abonnement bij je sim only zeker een goed idee. Ga je echter een beetje zuinig met je bundel om, dan kun je ook best een ‘gewoon’ sim only abonnement nemen met een ruime bundel. Dat kan je ook flink wat geld schelen t.o.v een onbeperkt bundel.