Haal het maximale uit je iPhone batterij

Als je een iPhone bezitter bent, dan komt het helaas soms voor dat je batterij bijna leeg is. We gebruiken telefoons in deze tijd een stuk vaker. Bijvoorbeeld voor het bekijken van online video’s, het spelen van spelletjes en het beluisteren van muziek. Dit kost allemaal batterij en het kan dus voorkomen dat jouw iPhone het gedurende de dag begeeft omdat je batterij leeg is. In dit artikel enkele tips om het maximale uit de batterij van je iPhone te halen.

Connectiviteit beperken (WiFi, Bluetooth & GPS)

Op je iPhone zitten vele mogelijkheden voor connectiviteit. Dat is natuurlijk prettig, want zo blijf je verbonden en kun je de telefoon koppelen aan andere apparaten. In veel gevallen gebruik je deze functies echter niet, maar kost het wel batterij. Ze dus bijvoorbeeld je GPS & Bluetooth standaard uit en schakel het in op het moment dat je er daadwerkelijk gebruik van maakt. Dit zelfde geldt voor de WiFi, deze zal in de achtergrond steeds proberen een connectie te maken met bekende netwerken wat extra batterij kost. Ben je in de buurt van een vertrouwd WiFi netwerk, dan kun je hiermee connecten. Dat scheelt je namelijk weer data en kosten voor je internetbundel.

Welke applicaties moeten automatisch verversen op de achtergrond?

Als je een nieuwe applicatie installeert dan zal deze in veel gevallen automatisch op de achtergrond verversen. Er wordt dan data opgehaald, wat extra batterij zal kosten. Bij sommige applicaties is dit heel erg handig. Maar er zijn wellicht ook apps bij waarbij dit minder noodzakelijk is. Dit kun je per app uitschakelen als je gaat naar: Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond

Beperken van de helderheid van het scherm

De backlight van je telefoon is een grote gebruikers van energie. Hoe feller het scherm, hoe meer energie er nodig is. In bepaalde gevallen is het natuurlijk belangrijk dat je een feller backlight hebt, bijvoorbeeld als de felle zon op je scherm schijnt. Maar in veel gevallen kun je de helderheid best wat lager zetten, dat scheelt je veel batterij waardoor je er langer mee kunt doen. Als je een sim only abonnement met onbeperkt internet hebt, spaar je natuurlijk niet alleen je batterij maar ook je portemonnee! Ook als je zakelijk een abonnement hebt afgesloten natuurlijk.

Neem een lader met je mee

Als je de tips uit dit artikel toepast, dan zul je waarschijnlijk merken dat je batterij al een stuk langer mee zal gaan. Daarnaast is het altijd een goed idee om een lader met je mee te nemen. Als je bijvoorbeeld op het werk bent of op school, dan is er meestal wel een stopcontact beschikbaar waar je telefoon kunt opladen. Dit is misschien niet ideaal, maar geeft je weer wat extra power om weer even door te gaan. Het is overigens beter voor je accu om deze te gebruiken tot hij bijna leeg is en daarna volledig op te laden, maar dat gaat helaas niet altijd. Wil jij ook een Ben maandelijks opzegbaar abonnement zodat je nergens aan vast zit? Via onze website is dit te regelen.

Meer tips om zo lang mogelijk met de accu van je iPhone te doen kun je in onderstaande video bekijken: