samsung galaxy note 9Dat Samsung populaire toestellen maakt is inmiddels wel duidelijk. Veel mensen zweren bij het merk en prefereren het boven een iPhone. Die discussie willen we vandaag niet gaan voeren, maar we willen het eens hebben over het beeldscherm in de nieuwe Galay Note 9. Dat is volgens DisplayMate namelijk het beste beeldscherm in een smartphone tot nu toe. Een behoorlijke prestatie als je het ons vraagt. Het beeldscherm blijkt op een flink aantal punten te zijn verbeterd.

De Galaxy Note 4 die in 2014 geïntroduceerd is, was het begin van de goede beeldschermen die Samsung voor haar high-end modellen gebruikt. Iedere keer als er een nieuwe smartphone uitkomt van het merk gaat de kwaliteit van de beeldschermen ook vooruit. Dat is de conclusie van DisplayMate. De verbeteringen in dit nieuwe model zijn geen kleine. Op meerdere meetbare punten is het beeldscherm beter geworden.

Kleurweergave is subliem

Volgens DisplayMate komt vooral de nauwkeurige kleurweergave goed uit de verf. De kleuren op het display zijn zo goed, dat deze vrijwel niet te onderscheiden zijn van de realiteit. Daarnaast is het beeldscherm zeer helder, heeft het een hoge contrastverhouding en een zeer lage schermreflectie. Daarnaast scoort het beeldscherm op andere vlakken zeer goed in vergelijking met eerdere beeldschermen. DisplayMate concludeert dat dit het beste beeldscherm ooit is dat tot nu toe in een smartphone gebruikt is. De telefoon is al populair, maar wellicht dat dit onderzoek nog voor een extra boost kan zorgen. De telefoon los kopen en vervolgens een sim only vergelijken op onze website is ook een goede optie. Doorgaans ben je dan redelijk voordelig uit.