Hittegolf! Zo bescherm je jouw telefoon tegen de hitte

Misschien heb je het wel gehoord op het nieuws; het nationale hitteplan is van kracht geworden! Nou dan weet je het wel, het wordt snikheet in Nederland. Sommige mensen vinden dit leuk, maar dit is slechts een klein groepje. De meeste mensen vinden het al snel te warm worden. Maar ook je telefoon kan niet zo goed tegen de warmte. In dit bericht willen we je enkele tips geven om je telefoon in goede conditie te houden tijdens deze hittegolf.

Batterij kan niet goed tegen warmte

Vooral de batterij in je smartphone is gevoelig voor de warmte. Misschien klinkt het je heel erg logisch in de oren, maar leg je telefoon niet in de volle zon neer! Dit kan de telefoon namelijk flink opwarmen, waardoor de levensduur kan verminderen. Als de batterij echt te heet wordt, is er vaak een mechanisme ingebouwd om de telefoon automatisch uit te schakelen. Desondanks is het beter om de telefoon gewoon uit de volle zon te houden, zo hoef je ook niets te missen doordat de smartphone automatisch is uitgeschakeld.

Wel of geen hoesje?

Je wilt je telefoon natuurlijk in top conditie houden en beschermen tegen krassen en dergelijke. Dat is een zeer goed idee, maar niet als het warm is. Als je een hoesje of een case om je telefoon hebt zitten, kan de warmte minder makkelijk weg. Nu is dit normaal gesproken niet zo’n probleem voor de telefoon, maar als het zo warm is als de komende dagen dan kan dit wel zorgen voor extra warmte. De tele2 reclame moet je ook eens bekijken. Als je ervoor kiest om je telefoon uit het hoesje te halen, dan moet je er natuurlijk wel een beetje voorzichtig mee zijn. Een krasje of een gebroken scherm is natuurlijk niet wat je wilt!

Schakel bepaalde functies uit om oververhitting te voorkomen

Zoals je hebt kunnen lezen in dit bericht, is het vooral de batterij die problemen kan geven. Die wil je zo koel mogelijk houden. Door bepaalde functies in je telefoon uit te schakelen, zul je minder batterij verbruiken en zal de telefoon doorgaans ook minder heet worden. Je kunt bijvoorbeeld je GPS uitzetten en bepaalde apps die veel stroom verbruiken uitschakelen. Zo zijn apps als Youtube bijvoorbeeld notoire energieverslinders. Zo kan je telefoon de warmte een stuk beter aan!

Neem eens een dagje ‘vrij’ van je smartphone

Met dit warme weer voor de deur, is het misschien ook wel een goed idee om eens te overwegen om een dagje je telefoon niet te gebruiken. Zorgen over de oververhitting van je telefoon zijn dan helemaal niet aan de orde, je telefoon ligt immers gewoon thuis op je nachtkastje. En een dagje zonder je smartphone te gebruiken kan helemaal geen kwaad, het is voor veel mensen namelijk een bron van stress.