Hoeveel GB heb ik nodig bij mijn mobiel abonnement?

Bij het kiezen van een abonnement voor je mobiel, moet je ook een keuze maken hoeveel GB aan data je graag maandelijks wilt afnemen. Dit kan een lastige beslissing zijn wanneer je nooit hebt bijgehouden hoeveel gigabytes je in een maand gebruikt met je mobiele data. Je kunt jezelf dan afvragen hoeveel GB heb ik nodig bij mijn mobiel abonnement. Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het is namelijk sterk afhankelijk van wat je allemaal met je telefoon doet op een dag. Om je een idee te geven welke internetbundel bij jouw telefoongebruik past zullen we in dit artikel enkele activiteiten bespreken die veel of juist weinig dataverbruik vereisen. Je kunt de Youfone app installeren om te bekijken hoeveel je nog over hebt in je bundel

VOIP bellen en chatten

Een activiteit die veel mensen met hun smartphones doen is VOIP bellen en chatten. VOIP is een afkorting die staat over Voice Over IP. Simpel gezegd is dit het voeren van een telefoongesprek via een internetverbinding. Denk bijvoorbeeld aan iemand bellen via Whatsapp. Dezelfde soort apps worden ook veelvuldig gebruikt voor het chatten met elkaar. Deze activiteiten verbruiken zeer weinig data. Zelfs een actieve gebruiker zal in een maand niet snel een hele GB nodig hebben. Waar je wel op moet letten is het downloaden van video’s of een groot aantal afbeeldingen via dezelfde app.

Internet browsen

Browsen van het internet zal wat meer GB data vereisen dan het voorbeeld in de vorige paragraaf. Om een website op het scherm van je telefoon te laden zal namelijk een hoeveelheid data gedownload moeten worden. Dit kan al snel oplopen tot 1 MB per website. Als je dus veelvuldig websites bezoekt via je smartphone dan telt dit snel bij elkaar op.

Video’s kijken op YouTube

De activiteit die voor de meeste smartphonegebruikers de grootste verbruiker van data is, zal video’s kijken op YouTube zijn. Elke video die je bekijkt zal namelijk tijdens het streamen gedownload worden. Hoe hoger je de beeldkwaliteit zet, des te meer data zal hiervoor nodig zijn. Wanneer je dus iemand bent die regelmatig in de bus, in de trein of ergens anders buitenshuis een video online bekijkt, dan moet je meer GB voor je telefoon abonnement afnemen.