In 2019 kosten besparen? Lees hier hoe je kunt besparen op telefoonkosten

Het einde van het jaar is weer in zicht. Momenteel zijn mensen druk met de kerstaankopen en met het plannen van oudejaarsavond. Altijd een gezellige periode natuurlijk. Dit is natuurlijk een hele leuke tijd, waarin familie en vrienden samenkomen en het gezellig maken in huis. Ook bedrijven hebben vaak een feest voor de werknemers en iedereen pakt flink uit tijdens deze dagen.

Sommige mensen zijn ook al bezig met het plannen voor 2019, want ook volgend jaar moeten er natuurlijk weer leuke dingen gedaan worden. Denk aan het plannen van een vakantie, weekendjes weg met vrienden of familie en bijvoorbeeld het plannen van een etentje.

Voor al deze leuke dingen heb je natuurlijk geld nodig. Door te besparen op je maandelijkse kosten, kun je flink wat geld overhouden voor deze leuke dingen in 2019. Vandaag willen het eens hebben over de kosten die je kunt besparen door voor een Simyo aanbieding te kiezen in plaats van een abonnement met telefoon. Dit kan echt flink oplopen in de besparingen.

Een paar tientjes per maand besparen

geld besparenWanneer je kiest voor een voordelig sim only abonnement, dan kun je al snel enkele tientjes per maand besparen op je maandelijkse kosten. Nu klinkt een paar tientjes misschien niet als veel geld voor je, maar vergeet niet dat deze kosten iedere maand terugkeren. Dat is snel verdienen!

Laten we zeggen dat je maandelijks €25 gaat besparen op de kosten. Vermenigvuldig dit met 12 en door over te stappen bespaar je dus jaarlijks €300,-. Dat klinkt opeens als een veel groter bedrag waar je zeker wat leuks mee kunt doen. Daar kun je makkelijk 3 keer van uiteten met zijn tweeën of een leuke weekendje van weg! En dat allemaal door heel eenvoudig over te stappen naar een sim only provider, met nummerbehoud!

Een sim only abonnement is tegenwoordig overigens standaard. Iedereen die een nieuw abonnement afsluit heeft er namelijk eentje. Maar waar de besparing hem in zit, is het toestel. Tegenwoordig mogen providers niet meer 1 bedrag rekenen voor het abonnement en het toestel. Iets wat vroeger wel veel gedaan is. Je betaalde dan 1 bedrag per maand en je kreeg het toestel dan zogenaamd ‘gratis’ van de provider. Dat was nooit het geval, want de kosten zaten gewoon verwerkt in het abonnement. Hier is een aanpassing is gekomen.

Het moet voor de consument duidelijk zijn hoeveel ze maandelijks betalen voor het abonnement en hoeveel ze betalen voor het toestel. Je sluit dan ook een lening af voor het toestel en betaald hier maandelijks een bedrag voor, vaak ook een stukje rente. Als je dit niet doet, dan bespaar je flink op de kosten. Voor de meeste mensen gaan de kosten hem namelijk zitten in het toestel, niet in het abonnement.

Maar ik heb toch een toestel nodig, hoe zit dat?

Misschien zul je je afvragen hoe dit nu precies in zijn werking gaat, want je kunt natuurlijk niet bellen zonder een toestel. Dat is logisch. Die heb je wel nodig. Dat klopt inderdaad, maar je kunt flink besparen door niet altijd het nieuwste toestel te kopen via de provider. Als je nog een ouder model hebt, kun je die bijvoorbeeld nog even gaan gebruiken.

Als je de telefoon terug zet naar de fabrieksinstellingen en alle applicaties voorziet van een update, dan is het toestel vaak weer goed te gebruiken. Je kunt dan misschien niet de blits maken met het nieuwste van het nieuwste toestel, maar je blijft wel geld overhouden voor andere leuke dingen in het leven! Wat ons betreft is dit dan ook de beste optie!