In Frankrijk wordt een mobiele telefoon op school verboden

dec 18, 2019

mobiele telefoon verboden op schoolDat kinderen tegenwoordig steeds vroeger een mobiele telefoon hebben, is wel duidelijk. Deze gaat dan ook vaak mee naar school. Zo blijven de kids met elkaar in contact en kunnen ze altijd de ouders contacteren bij noodgevallen. Maar een mobiele telefoon op school is natuurlijk niet het beste idee. Kinderen zijn al snel afgeleid en dat zal nog sneller het geval zijn als ze constant op de mobiele telefoon aan het kijken zijn. Ook kunnen de kinderen gaan spelen met de camera op de telefoon, wat ook niet bepaald bevorderlijk is. Je kunt dan ook niet meer Tele2 inloggen.

In Frankrijk gaan ze nu een stapje verder; er is een nieuwe wet aangenomen waarbij mobiele telefoons op scholen verboden worden. De nieuwe regels gelden op scholen met leerlingen van 14 tot 15 jaar. De nieuwe regels gaan vanaf volgend schooljaar in. De Franse kinderen kunnen in de zomervakantie dus nog even genieten van hun mobiele telefoon, maar daarna kan deze thuis blijven op een schooldag.

Het voorstel is in mei ingediend door de partij van president Macron, de Senaat heeft het voorstel recentelijk goedgekeurd. Dit wil zeggen dat de nieuwe wet van kracht is geworden.

Uitzonderingen

Het verbod gaat gelden voor scholen met leerlingen in de leeftijdcategorie 14 tot 15. Wel is er een optie voor uitzonderingen. Zo kan worden besloten dat sommige leerlingen met een beperking hun telefoons mogen gebruiken voor educatieve doeleinden. De scholen mogen zelf bepalen wat hieronder gaat vallen in het schoolreglement.

Wat ons betreft is het een goede ontwikkeling, want kinderen moeten op school gewoon met de lessen en hun vriendjes bezig zijn. Aan de andere kant kan een mobiele telefoon ze weer helpen voor te bereiden op de digitale wereld waar we tegenwoordig in leven. Maar daar hebben ze natuurlijk ook nog genoeg tijd voor als ze niet op school zijn. Natuurlijk is het voor ouders altijd een goed idee om het goedkoopste abonnement af te sluiten voor de kinderen, zodat er geen hoge rekeningen komen aan het einde van de maand.