ios 12De nieuwste software update van iOS is pas uitgekomen en is beschikbaar voor iPhones & iPads. Naast diverse verbeteringen krijgen gebruikers ook meer inzicht in hun app gebruik. De update komt rond dezelfde tijd als de nieuwe iPhone XS.

iOS 12 is beschikbaar voor alle apparaten waar iOS 11 ook op beschikbaar was. Dat wil zeggen dat je de update vanaf een iPhone 5S kunt downloaden en uiteraard alle modellen daarboven. Voor oudere modellen is de update niet beschikbaar, omdat de hardware simpelweg niet snel genoeg is om overweg te kunnen met de nieuwe software update van Apple.

Je kunt de update downloaden door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Software Update. De update wordt vervolgens naar je telefoon gedownload en geïnstalleerd op je toestel.

Tijdslimieten instellen voor afleidende apps

In iOS 12 is het nu mogelijk om meer inzicht te krijgen in de apps die je gebruikt. Dit kan handig zijn om te bepalen welke apps voor veel afleiding zorgen. Als je op het werk op school steeds bent afgeleid van belangrijke zaken, kun je met de nieuwste update tijdslimieten instellen per app. Dit alles om de afleiding tot een minimum te beperken.

Daarnaast zullen de notificaties in de nieuwste software update samen worden gebundeld in groepen. Dit moet het overzichtelijker en gebruiksvriendelijker maken.

iPhone nog wat langer gebruiken?

Met deze nieuwe update worden de functionaliteiten van de nieuwere iPhone modellen ook weer beschikbaar op de wat oudere toestellen. Natuurlijk kun je de nieuwste iPhone aanschaffen, maar daar moet je wel flink voor in de buidel tasten. Ook kun je ervoor kiezen om wat geld over te houden door je oude iPhone nog even te blijven gebruiken. Combineer dit met een voordelig sim only abonnement en je zult veel geld overhouden, iedere maand weer!