Is het laatste nieuwe model smartphone wel echt zo nodig?

Ieder jaar komen er weer vele nieuwe modellen smartphones uit. De ene met nog meer functionaliteiten als de andere. Zo ging bijvoorbeeld op 9 september 2016 de nieuwe iPhone 7 in voorverkoop.  Er zijn natuurlijk veel fans van deze telefoons en vele mensen hebben de telefoon dan ook alweer besteld.

Voor een nieuw model smartphone bent je in de winkel al snel rond de €500 kwijt en dat kan nog veel verder oplopen bij bepaalde modellen. Dit is natuurlijk een flinke som geld die iemand direct uitgeeft, niet iedereen heeft dat direct beschikbaar. Veel mensen kiezen er dan ook voor om zo’n nieuw model in combinatie met een abonnement af te sluiten. Sommige mensen willen Simyo overstappen naar prepaid. Er wordt dan een vast maandelijks bedrag betaald voor het abonnement, dit is het abonnement zelf plus een bedrag voor de telefoon. Tegenwoordig is de buitenland bundel natuurlijk inbegrepen. Alhoewel wij heel goed begrijpen dat het cool is om zo’n nieuwe gadget in je bezit te hebben, willen eens de vraag behandelen of het nu wel zo nodig is om altijd maar het nieuwste model smartphone te bezitten.

Zijn de kosten het je waard?

nieuwste model smartphoneWe begrijpen heel goed dat een nieuw model smartphone van je favoriete merk een heel leuk hebbeding is. We hebben natuurlijk allemaal onze hobby’s en misschien is dat voor jou je smartphone wel. De vraag die je jezelf wat ons betreft zou moeten stellen is of het je de kosten waard is om dit nieuwe model in je bezit te krijgen.

Als je de telefoon los in de winkel koopt, dan is kost het zoals gezegd meestal rond de €500 en die kosten kunnen nog verder oplopen. Veel mensen zullen echter voor het abonnement kiezen in combinatie met de telefoon. Het lijkt dan een stuk goedkoper, maar doorgaans betaal je echter juist een stuk meer voor de telefoon. De provider rekent namelijk ook rente op het totaal bedrag zodat je uiteindelijk dus juist meer betaald dan wanneer je de smartphone los in de winkel zou aanschaffen. Wat kun je allemaal nog meer voor dat bedrag doen? Je kunt bijvoorbeeld een heerlijk verdiende vakantie nemen of een begin maken voor een ander groter doel.

Blijf je huidige toestel gebruiken en bespaar kosten

Als je er toch voor gaan kiezen om je huidige telefoon nog even te blijven gebruiken, dan kun je veel op de abonnementskosten besparen. Als je voor een sim only abonnement met internet kiest, dan is dit vaak vele malen lager dan je huidige abonnement (als dat een abonnement + toestel betreft). Er zijn diverse providers die dit aanbieden, zelfs je huidige provider biedt naar alle waarschijnlijkheid een abonnement aan, waar je gemakkelijk op kunt overstappen.