Jaarabonnement of juist per maand opzegbaar?

Veel Nederlanders (1 op de 3) kiezen ervoor om een sim only abonnement af te sluiten. We zijn natuurlijk een volkje dat graag wat geld bespaard en met sim only is dat heel goed mogelijk. De kosten voor een telefoon zitten niet doorberekend in de maand kosten voor het abonnement. Zo kan er een flinke maandelijkse besparing gerealiseerd worden wat veel Nederlands aanspreekt. Je T-mobile verlengen kan wellicht ook interessant zijn.

De grotere bekende providers hebben zelf ook sim only abonnement, maar er zijn ook kleinere partijen die de sim only abonnementen vaak nog scherper in de markt weten te zetten. Ook wordt er vaak de mogelijkheid geboden om een jaarabonnnement af te sluiten of te kiezen voor een abonnement dat per maand opzegbaar is. De laatste optie is vaak iets prijziger, maar het ontloopt elkaar niet heel veel. Welke optie is iets voor jou?

Voordelen van een jaarabonnement

jaarabonnementAls je kiest voor een jaarabonnement dan is het enigste voordeel wat je hierbij hebt t.o.v een maand abonnement dat de prijs wat lager is. De provider is bereid om de tarieven nog iets verder te verlagen, omdat ze weten dat je minimaal een jaar klant blijft. Als je dus toch een abonnement nodig hebt en niet van plan bent om te gaan switchen, dan is dit de meest voordeliger keuze op het gebied van sim only. Je weet vooraf waar je aan toe bent en het enigste wat je nog dient te doen is zelf voor een telefoon te zorgen, die zit namelijk niet bij je abonnement. Daar kun je gerust je huidige toestel voor gebruiken, zeker als je deze eens reset. Je zult versteld staan hoe veel sneller dat je telefoon kan maken.

Voordelen van een abonnement per maand opzegbaar

Als je liever een wat flexibeler abonnement afsluit, dan is een sim only per maand opzegbaar misschien wel een beter idee. Logischerwijs kun je bij dit abonnement iedere maand besluiten dat het abonnement moet stoppen. Dit geeft je wat meer opties. Als je bijvoorbeeld regelmatig in het buitenland verblijft voor langere periodes, dan is het hebben van een mobiel abonnement in Nederland misschien een beetje zonde van het geld. Je kunt er dan gewoon heel snel weer vanaf komen. Het nadeel hiervan is dat de providers doorgaans een wat hoger bedrag rekenen voor het abonnement. Dit is op zich natuurlijk ook wel logisch.