Je bundel binnen de E.U. – hoe zit het nu precies?

Vakantie! Jawel, vrijwel heeft Nederland is op dit moment van een vakantie aan het genieten. Natuurlijk is niet iedereen aan het lanterfanten, er moet ook nog gewoon gewerkt worden. Maar veel mensen zoeken in deze tijd de zon op in het buitenland (alhoewel het hier ook goed warm is). Hier bij SOOI kunnen we dat wel waarderen en is het meteen een mooi moment om eens uit te leggen hoe dat nu zit met je bundel in het buitenland.

En tegenwoordig kun je binnen de E.U. je normale bundel gewoon gebruiken. Super handig natuurlijk! Er bestaan echter nog steeds een hoop misverstanden over, dus in dit bericht geven we je wat meer duidelijkheid. Dan kun je met een gerust hart naar je vakantiebestemming toe en gewoon in contact blijven met familie, vrienden & kennissen via het mobiele internet of de telefoon.

Controleer goed hoeveel data je mag verbruiken in het buitenland

Voor veel mensen is het simpel, de databundel die je in Nederland hebt mag je ook gewoon binnen de E.U. gebruiken. Maar let op! Heb je een sim only met onbeperkt internet, of een heel grote databundel (meestal meer dan 10GB per maand) dan gelden er andere regels. Zo is het bij de onbeperkt internet aanbieders bijvoorbeeld zo dat je een bepaald aantal MB’s binnen de E.U. mag gebruiken, alles daarboven moet je gewoon betalen!

Doe dus goed onderzoek voordat je op vakantie gaat, een belletje naar de klantenservice van jouw provider is vaak de beste oplossing. Die kunnen vervolgens in het systeem kijken welk abonnement je precies hebt en hoeveel je exact in het buitenland mag gebruiken. Ga er dus niet blind vanuit dat je het gewoon mag gebruiken, maar doe onderzoek. Zo kom je niet voor een dikke vette rekening te staan als je weer thuis komt.

Gebruik WIFI waar mogelijk

Natuurlijk is het leuk om de data uit je bundel te gebruiken, maar in sommige landen is bijvoorbeeld de 4G dekking nog niet echt optimaal. Je maakt dan bijvoorbeeld gebruik van 3G of zelfs GPRS. Als het hotel waar je verblijft internet heeft, dan raden wij je aan om dat te gebruiken zolang je daar bent. Dit is bij veel hotels gratis en zo spaar je de bundel flink uit. Dat scheelt weer.

Een break van het internet nemen?

We zijn natuurlijk er gewend geraakt aan het internet, het is altijd en overal beschikbaar. We zijn altijd bereikbaar via bijvoorbeed Whatsapp en Facebook op onze telefoons. Maar is dit wel zo’n goed idee? Het blijkt dat een mobiele telefoon een hoop stress kan opleveren, je bent er altijd maar mee bezig. Als je op vakantie bent, doe je dat ook deels om helemaal bij te komen. En daarom zou je ook kunnen overwegen om je telefoon gewoon een keertje op je hotel te laten. Geen Youtube, geen e-mail. Gewoon even helemaal bijkomen.